Mario Stojić i Mateo Kedžo promijenili sredine

Array

Hrvatski internacionalci Mario Stojić i Mateo Kedžo pronašli su svoje klubove za sljedeću sezonu. Stojić je preselio u redove belgijskog prvaka Oostendea, a Kedžo u španjolskog drugoligaša Ourense.

Nakon deset godina igranja košarke u Španjolskoj, Mario Stojić (198, 32) odlučio je promijeniti državu, te će s Oostendeom pokušati obraniti naslov prvaka Belgije i pokušati kroz kvalifikacije pomoći klubu doći do Eurolige. Karijeru je Stojić započeo u riječkom Sava Osiguranju, zatim prelazi u Zagreb, a prva inozemna stanica mu je talijanski Benetton iz Trevisa. Godine 2002. prelazi u španjolski Alicante, te na Pirinejskom poluotoku ostaje sljedećih deset godina nastupajući još za Real Madrid, Menorcu, te posljednje tri sezone ponovno za Alicante. Prošle je sezone ostvarivao skromnih 4,3 poena i 2,2 skoka po utakmici, ali su mu čvrsta obrana i iskustvo omogućavale dvadesetak minuta po utakmici. Stojić je bio član reprezentacije Hrvatske na Europskim prvenstvima 2007. i 2009. godine.

Splićanin Mateo Kedžo (206, 28) potpisom za Ourense ostaje i treću sezonu u drugoj španjolskoj ligi – LEB Gold. Sezonu 2010/11 proveo je u Gironi, a prošlu u Burgosu, gdje je kao rezervna opcija na centarskim pozicijama prosječno ostvarivao 5,3 poena i 2,3 skoka po utakmici. Nakon košarkaških početaka u Solinu, Kedžo od 2002. do 2007. nastupa za splitske Žute, a potom počinje njegova europska avantura u kojoj je nastupao za estonski Kalev, mađarski Atomeromu, poljsku Energa Czarni, tursku Aliagu i latvijski Ventspils, nakon čega se skrasio u Španjolskoj.

Related Articles