Marko Arapović ponosan na svog oca

Array

Hrvatska košarkaša reprezentacija do 17 godina u Kaunasu upravo čeka početak svoje četvrte utakmice, protiv domaćeg sastava iz Litve. Izabranici Ante Nazora, su u uvodna tri susreta uknjižili isto toliko pobjeda, te su nakon europskog zlata, na dobrom putu i do svjetske medalje.

Jedan od članova talentirane hrvatske generacije je mladi košarkaš Cibone, Marko Arapović, ujedno i sin proslavljenog košarkaša Franje Arapovića.

Malo tko ima iskustvo igranja s Michaelom Jordanom, Arvydasom Sabonisom ili Draženom Petrovićem. Ili pak priču o nošenju zastave svoje države na otvorenju Olimpijskih igara.

Gledao sam isječke i snimke finalne utakmice s reprezentacijom SAD-a i ostao sam bez riječi. Moj otac je zakucavao preko Magica Johnsona. Ne mogu opisati osjećaj koji me obuzeo dok sam to gledao“, riječi su mlađeg Arapovića o povijesnom zakucavanju svog oca i ujedno jedinog vodstva u finalu olimpijskih igara protiv neponovljivog Dream Teama iz 1992. godine.

Isto tako Arapović je povezan i s Kaunasom, gdje je njegov otac proveo dvije sezone igrajući za Žalgiris, od 1996. do 1998. te u tom razdoblju osvojio i EuroCup.

Bio je u timu s Arvydasom Sabonisom. Ja sam bio novorođenče kada sam bio ovdje tako da nemam nekih sjećanja,” izjavio je Marko.

Pred Markom je zasigurno svijetla budućnost, koja će zasigurno biti popraćena sa pregršt očevih savjeta, iskustava i priča, no isto tako i dodatni uteg, zbog raznoraznih usporedba i traženja vlastitog indetiteta.

Related Articles