Marko Car pronašao angažman

Array

Hrvatski košarkaš Marko Car pronašao je klub za ovu natjecateljsku sezonu, nakon što je u od završetka prošle sezone bio bez angažmana. Novi klub ovog 29-godišnjeg Karlovčanina je austrijski Furstenfeld.

Car je seniorsku karijeru započeo u rodnom gradu, u Šancu, a nastavio je u Splitu, Osijeku, grčkom Egaleu, ciparskoj Ethi, Zadru, Cedeviti, Zagrebu, ponovno Zadru, u kojem je započeo prošlu sezonu, da bi istu završio u grčkom Kolossosu. Za klub iz Rodosa prošlu je sezonu nastupio u 14 utakmica u kojima je postizao šest koševa po susretu, uz po 1,6 skokova i asistencija u prosjeku, a desetim mjestom na ljestvici nisu uspjeli izboriti doigravanje tamošnjeg prvenstva.

Car je inače visok 188 centimetara i igra na poziciji beka šutera. Njegov novi klub trenutno je na posljednjoj poziciji austrijskog prvenstva s 13 poraza iz isto toliko utakmica, a Karlovčanin je doveden kako bi se pokušalo malo promijeniti situaciju. U svojoj prvoj utakmici za novi klub Car je ubacio 18 koševa uz pet asista, ali Furstenfeld je poražen na domaćem parketu od Kapfenberga sa 80:86.

Related Articles