Marko Milekić: Idemo u borbu za juniorski Final Four

Prošlih par godina Zagreb je s Darijem Šarićem, Mariom Hezonjom ili Dominikom Mavrom bio redovito najveći favorit za osvajanje juniorskog prvenstva Hrvatske, ove sezone to nije tako. Mravi su u Centru osvojili četvrto s mladom ekipom u kojoj nema razvikanih budućih košarkaških zvijezdica i u Zadar putuju bez imperativa.

Zagrepčane je u juniorskoj ligi Centra predvodio Marko Milekić, 200 centimetara visoki igrač koji se najbolje snalazi na poziciji bek šutera i niskog krila. U Trnsko je došao iz Pule odakle ga vežu lijepe uspomene. Prve košarkaške elemente naučio je od svog oca Mikija, a posebno ističe trenera Tomića te Petrića koji ga je naučio uživati u ovom sportu.

U Zagrebu je puno napredovao, za što može najviše zahvaliti Andrej Tesli te treneru Danijelu Jusupu koji mu je dao priliku igrati u prvoj momčadi. Kao svoje najveće uspjehe Marko izdvaja osvajanje kadetskog prvenstva Hrvatske sa Zagrebom, prvo mjesto na juniorskoj Euroligi, ali i odlazak na poluzavršnicu PH s Pulom 1981. Ono što bi volio zaboraviti je lom kosti stopala i neodlazak na Euroligu u Istanbul.

Juniore Zagreba je dopala naoko slabija skupina u kojoj su još i Cedevita, Kvarner, Zadar i Križevci.

“U našoj skupini izdvojio bih Cedevitu kao glavnog favorita za osvajanje prvog mjesta. No, tko smije podcijeniti Zadar u njihovoj dvorani. S Križevcima smo se susreli u predsezoni, iznimno su neugodna momčad predvođena Bornom Kapustom. S Kvarnerom nisam igrao od kod sam došao u Zagreb, ali mi nisu nepoznanica. Tamo se igra dobra košarka i imaju jako dobru ekipu” – rekao je Marko. Upustio se u prognoze.

“Prva utakmica s Kvarnerom bi nam mogla dati dodatno samopouzdanje za Zadar, ali u slučaju neuspjeha i uništiti nade za Final Four. Morati ćemo pripaziti na njihove bekove, posebice Đani Koljanina koji je iz Pule ove godine prešao u Rijeku. Zadar, kao i uvijek, jak, a predvode ga Škara i Bašić. U svojoj dvorani vrlo težak protivnik što je osjetio i Split koji u svom sastavu ima dosta reprezentativaca. Od igrača, uz spomenutog Koljanina, Kapuste, Basića i Škare, svakako treba izdvojiti Palca i Jeleneka.”

Milekić se slaže da je skupina B u Dubravi po rosterima ekipa ipak nešto kvalitetnija.

“Moram priznati da je skupina u Zagrebu ipak malo jača. Četiri su odlične ekipe, ali i Osječki sokol je vrlo nezgodan. Nas su prošle godine pobijedili na poluzavršnici u Splitu” – rekao je junior Mrava, a o očekivanjima je dodao:

“Mi imamo dosta mladu ekipu. Nažalost, prošli tjedan nam se ozlijedio startni centar Luka Sučević koji neće moći igrati. Ekipa radi odlično, treniramo svakodnevno i nadamo se da bi mogli proći na završnicu. Smatramo da su izjednačene ekipe i da svako svakoga može iznenaditi.”

U prvom dijelu A1 lige Milekić je skupio i prve prvoligaške minute.

“Trenirao sam sa seniorima do lige za prvaka, tada sam se prebacio u juniore. Razlika je ogromna i nije lako prilagoditi se jednom stilu jedan dan pa drugom sljedeći, no trener Jusup, rekao bih najbolji trener s kojim sam imao prilike raditi, mi je uspio pokazati osnove seniorske košarke. Dosta mi je pomogao i trener Zadravec koji je radio individualno sa mnom.”

Zagreb otvara turnir u Zadru utakmicom protiv Kvarnera, statistiku uživo svih utakmica moći ćete pratiti na našem portalu.