Marko Petrović:”Teško je opisati kako se osjećam kada dolazim igrati na Baldekin”

Šibenka i Gorica zaigrali su u trećem kolu 1. hrvatske košarkaške lige, Gorica je pobijedila 82-58, a poseban doživljaj ove utakmice osjetio je Marko Petrović (28), igrač KK Gorice, sin Ace Petrovića i Draženov nećak.

– Nikada ovu utakmicu neću gledati kao ostale, nikada mi ona neće jednako značiti. Doći u Šibenik igrati košarku, od samog grada, do dvorane, teško je opisati kako se osjećam tu. U Šibeniku mi je obitelj, tu su mi i otac i stric napravili svoje prve košarkaške korake – emotivno je započeo ekskluzivan razgovor za 24sata mladi Petrović.

I prije utakmice s Goricom smo stigli dan ranije u Šibenik i odradili trening na Baldekinu. Neopisivo je ući u dvoranu, a ispred, odmah na ulazu stoji ogromni Draženov poster i dva njegova dresa. Ne znam kako da vam riječima dočaram koje mi to osjećaje budi – govori Marko.

Budući da je rođen 1991., samo dvije godine prije Draženove tragične smrti, očevih i stričevih utakmica se ne može sjećati, ali konstantno, kaže, gleda njihove snimke.

Preko YouTubea sam odgledao sve utakmice Dražena, a budući da uz bavljenje košarke radim u Muzeju, i ondje gledam sve što imamo i saznajem sve o njegovom životu. 

Iako se strica ne sjeća, košarkaška krv teče i njegovim venama. Pobrinuo se za to njegov otac, popularna “Trica”, Aleksandar Petrović.  Nekadašnji jugoslavenski reprezentativac, a zatim i izbornik hrvatske reprezentacije u više navrata i aktualni izbornik brazilske reprezentacije, sinu je “prepustio” i bekovsku poziciju.

Da, tata je uvijek na mojim utakmicama kada može, ali sada neke možda i preskoči. Znate, postao je djed prije četiri dana, rodila nam se malena Elin i preslatka je – nježno će novopečeni ujak Marko.

Ali zapravo nikada  ne znate s njim, on je takav. Možda poslije ručka sjedne u auto i dođe haha – dodao je Marko.

Pročitajte više na: https://m.24sata.hr/sport/drazenov-necak-cuvam-dres-sibenke-a-baldekin-je-emocija-653003 – 24sata.hr