Marko Tomas: Završio sam s košarkom, neću se više vraćati

Array

Marko Tomas teško se ozlijedio na večerašnjoj utakmici protiv Cibone. Hrvatskom reprezentativcu i igraču Cedevite, pred kraj prvog poluvremena proklizala je noga i pukla ahilova tetiva.

Klupski liječnik na licu mjesta potvrdio je informaciju, a prema neslužbenim informacijama Tomas će biti operiran još večeras. S obzirom na težinu ozljede sezona je za njega završena.

Kako prenosi Jutarnji list, Tomas je nedugo nakon ozljede rekao:

“Neću više igrati košarku, ovo je kraj”, a ni nakon utakmice nije promijenio mišljenje:

“Završio sam s košarkom, neću se više vraćati”.

Podsjetimo, krilni igrač Cedevite ovo ljeto na samom kraju reprezentativnih priprema zadobio je rupturu mišića zadnje lože koja ga je udaljila s parketa dva mjeseca, a na Eurobasketu 2011. godine također je zadobio rupturu koja ga je na koncu stajala angažmana u turskom Fenerbahčeu.

“Sigurno da je ta ozljeda Tomasa utjecala na moje igrače. Specijalno jer se Tomas vraćao nakon ozljede, uzimao je svoje mjesto u ekipi i dao je stabilnost u oba pravca. No, eto, život je takav”, riječi su trenera Cedevite Jasmina Repeše nakon poraza od Cibone.

Bez obzira na loše prognoze i “vruće” izjave,  vjerujemo da će već sutra to izgledati puno bolje i da ćemo slušati izjave o povratku na teren.

Marko, sretno.

Marko Tomas
Foto: Krume Ivanovski
Marko Tomas
Foto: Krume Ivanovski

Related Articles