Marsonia u jednom danu dovela četiri pojačanja

Marsonia slaže roster za nastup u drugom rangu hrvatske košarke

U pripreme su od 22. kolovoza krenuli košarkaši Marsonije pred kojima je nova liga, ovoga puta daleko jača od one na regiji istok.

Momčad se dodatno pojačala, dok nitko nije otišao iz kluba. Rad je sada daleko ozbiljniji jer se trenira svaki dan i subotom, dok je samo nedjeljom odmor. Zanimljivo da nema treninga prijepodne, već je jedan dnevno koji traje 3 sata. U njemu trener Igor Kovačević radi na tehnici, taktici, individualno i na motoričkim sposobnostima. Gledajući roster koji je složen za novu sezonu ponovno će košarkaši Marsonije biti jaki na vanjskim pozicijama na kojima je 6 podjednako dobrih i kvalitetnih igrača.

Prema tome od novih imena ovo ljeto je iz riječkog Kvarnera doveden centar od 206 cm Dario Cvitanović koji je 1998. godine rođen u Kraljevici. Na krilnoj poziciji angažiran je Đakovčanin Matej Češkić koji je posljednju sezonu proveo u Njemačkoj i koji je s 32 godine najstariji u momčadi.

Povratnik u rodni grad i matični klub je Arian Kovačević koji je u prošloj sezoni bio u Dubrovniku te će pojačati vanjsku poziciju. Iz istog kluba dolazi i Širokobriježanin Vlado Zadro koji je 2001. godište i koji također igra na pozicijama 1 i 2, a osim prijateljstva s Arianom Kovačevićem njega je za dolaskom u Marsoniju preporučio nekadašnji igrač ondašnjeg Svjetlost Broda Damir Vujanović.

Cilj kluba ove sezone je izboriti siguran ostanak u drugom razredu hrvatske košarke.

Related Articles