I treći Hrvat ovo ljeto put SAD-a: Vice Zanki novi je član Sveučilišta Eastern Washington

Nakon Krajnovića i Ivišića, Vice Zanki također će zaigrati za američko sveučilište.

Vice Zanki (19, 201 cm), nisko krilo koje je prošle godine igrao za Cedevitu Junior, obvezao se na muški košarkaški program Sveučilišta Eastern Washington za sezonu 2023.-24., kao što je u ponedjeljak najavio glavni trener David Riley.

“Vice je dinamično krilo koje odgovara našem stilu igre”, rekao je Riley. “Igrao je na visokoj razini i ima odličan osjećaj za igru. Uzbuđeni smo što se pridružio našoj obitelji.”

Podrijetlom iz Zagreba, Zanki se natjecao prošlog ljeta s hrvatskom reprezentacijom do 20 godina, u prosjeku je igrao nešto manje od 13 minuta u sedam utakmica na Europskom prvenstvu do 20 godina 2023., što se istaknulo učinkom od 11 poena i tri skoka protiv Španjolske. Odigrao je i 15 utakmica s Cedevitom Junior u HT Premjier ligi, najboljoj profesionalnoj muškoj košarkaškoj ligi u Hrvatskoj.

U 23 utakmice s Mladosti u Prvoj hrvatskoj ligi — državnoj drugoj profesionalnoj ligi — Zanki je šutirao 52.7 posto iz igre, s prosjekom od 11.5 koševa, 3.5 skokova i 1.5 asistencija u 23 utakmice (25.8 minuta po utakmici).

Pridružuje se timu koji se može pohvaliti s nekoliko članova iz inozemstva, uključujući All-Big Sky juniorskog napadača Ethana Pricea (Engleska) i kolegu novog brucoša Sebastiana Hartmanna (Njemačka). Pomoćni trener Pedro Rosado Garcia je iz Španjolske, a prethodno je trenirao u Engleskoj. Andre Mulibea rođen je u Tanzaniji, ali je odrastao u Utahu.

Eaglesi bi 16. kolovoza trebali krenuti na 11-dnevno putovanje preko bare, sa zaustavljanjem u Engleskoj i Španjolskoj.

Related Articles