Mateo Čolak se vratio u Široki

Nakon jedne sezone provedene u Češkoj, vraća se u svoj dječački klub.

Mateo Čolak, 25-godišnji krilni centar od sljedeće će sezone ponovno nositi dres kluba iz Širokog Brijega. Nakon samo jedne sezone van kluba koju je proveo u BK JIP Pardubice odliučio se vratiti kući.

U klubu iz Pardubica natjecao se u češkoj NBL Ligi gdje je u 49 odigranih utakmica bilježio 8.5 poena, 1.2 asistencije te 3.3 skoka. Patrubice su se također natjecale u sklopu Alpe Adria Cupa gdje je Mateo zabilježavao još bolje brojke nego u domaćem prvenstvu. U 9 utakmica u kojima je nastupio u proskjeku je ubaciovao 11 poena, dijelio je 1 asistenciju te hvatao 3.4 skoka. Valja naglasiti kako je u oba natjecanja imao dobar šut za tri poena gdje je šutirao sa postotkom od 35%.

Individualno je prošlu sezonu igrao na visokom nivou, ali je timski uspjeh to gdje je ostao kratak. U Alpe Adria cupu su glatko prošli skupinu u kojoj s omjerom 5-1 te su kao prva momčad skupine prošli u doigravanje. U doigravanju su s ukupnim rezultatom od 156-153 ispali od slovačke ekipe Spišskí Rytieri.

U češkom prvenstvu su kao četvrta ekipa ušli u playoff gdje su ispali u polufinalu rezultatom 4-3 te tako ušli u borbu za treće mjesto. U borbi za treće mjesto su također poraženi te su prvenstvo završili rezultatom istim kao na završetku regularnog dijela sezone, četvrtim mjestom.

U Široki se ne vraća samo s individualnim napretkom već i s europskim iskustvom koje će pokušati primjeniti na parketima te se pokušati domoći nekog većeg timskog uspjeha.

Related Articles