Mavra: Ostavit ćemo sve na terenu protiv Srbije

Array

Danas s početkom u 18 sati, na rasporedu je četvrtfinalni ogled U19 svjetskog prvenstva između Hrvatske i Srbije. Daleko je to najjači par, a po svemu prikazanom na ovom prvenstvu prava je šteta da se ovaj susret mora odigrati već u ovoj fazi.

Hrvatska je spletom nesretnih okolnosti i zbog lošije koš razlike u svojoj skupini, s omjerom 5-1 završila tek na trećem mjestu. Srbi su sve do zadnjeg kola natjecanja po skupinama bili stopostotni. U toj utakmici čekali su ih Amerikanci za koje se mislilo da su nedodirljivi. Držeći utakmicu u egalu do pred sam kraj susreta, Srbija je demantirala “nepobjedivnost” Amerikanaca i ostalima poslala poruku da misle ozbiljno.

Kao glavna imena kojima će naši morati posvetiti najveću pažnju su centar Nikola Milutinov te bek Vasilije Micić. Ono što krasi naše susjede je kolektivna igra te dominacija centara, a posebno spomenutog Milutinova. S obzirom na hendikep Hrvatske u visini, na što je uvelike utjecala i ozljeda Ivana Bendera, glavni prioritet u igri će biti kontrola obrambenog skoka.

Dario Šarić koji predvodi cijelo prvenstvo u svim glavnim statističkim kategorijama (21,5 koševa, 13,3 skokova, 5,8 asistencija), bit će pod posebnim povećalom. Za nadati je da će mu se priključiti većina naših igrača jer u ovakvim susretima, ako se želi pobjeda, cijela ekipa mora biti raspoložena. Jedan od igrača koji bi mogao iznenaditi iz drugog plana je i Dominik Mavra koji je najavio današnji susret.

Ušli ste u četvrtfinale s 3.mjesta, a kiksali ste samo jednu utakmicu i to pomalo neočekivano. Protivnik vam je Srbija. Jeste li zadovoljni protivnikom ili ste priželjkivali nešto lakši ždrijeb?

“Ne opterećujemo se ždrijebom. Sigurno da nismo presretni sto smo kiksali u utakmici protiv Španjolske, no to je iza nas. Gledamo samo prema naprijed i želimo u borbu za medalje.”

Kakva je atmosfera u ekipi, ima li ozlijeđenih ili bolesnih?

“Atmosfera je odlična. Svi su spremni i željno iščekujemo utakmicu.”

Što možete reći o ekipi Srbije? Kakvi su oni i na koga ćete obratiti najveću pažnju?

“Možemo reći da je to prije svega jedan odličan tim koji je stvarno uigran. Srce te ekipe je Micić i jaka unutarnja linija. Ako uspijemo limitirati njihovu pick and roll igru i igru u reketu mislim da imamo velike šanse za pobjedu.”

Kratki komentar na dosadašnji dio prvenstva. Jesu li Amerikanci stvarno nedodirljivi?

“Amerikanci su realno najkvalitetniji. Ipak je ovo daleko najjača ekipa koju su poslali na ova U19 prvenstva u zadnjih nekoliko godina, ali turnirski način natjecanja je nezgodan i vjerujem da ih se može iznenaditi u jednoj utakmici. Ostali svi su tu negdje, prije svega europske reprezentacije.”

“Za kraj samo želim reci da stvarno živimo za ovu utakmicu i da ćemo ostaviti sve na terenu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti.”

Hvala Dominiku na još jednom razgovoru, a našim igračima portal Crošarka želi sreću i da ćemo u narednim danima i dalje pisati o borbi za medalje. Kompletno izvješće odmah nakon utakmice možete pronaći na našem portalu.

Related Articles