Mavra: Treba što prije riješiti utakmicu

Utakmicom u našoj skupini, Španjolske i Kanade te u isto vrijeme Australije i Senegala, danas starta svjetsko U19 prvenstvo. Prvi dan turnira Hrvatska po rasporedu ima, na papiru najlakšeg protivnika u skupini, reprezentaciju Južne Koreje. Ambicije naše reprezentacije sežu visoko, a nedavno je o tome progovorio i izbornik Dražen Brajković.

Utakmicu protiv Koreje i stanje u reprezentaciji, tik prije prvenstva, iz Praga, za portal Crošarka prokomentirao je reprezentativac Dominik Mavra.

Kakvi su dojmovi iz Češke? Imate li zadovoljavajući tretman i jesu li vas dočekali kao prvake Europe?

“Zasad je sve super i sve je na najvišem nivou. Nisu nas dočekali kao prvake, ali imamo isti tretman kao i sve ostale ekipe za što smatram da je u redu.”

Kakva je atmosfera u ekipi? Jesu li svi zdravi i kakvo je Vaše zdravstveno stanje?

“Atmosfera u ekipi je odlična, svi su zdravi i spremno čekamo utakmicu. Što se mene tiče, dobro sam. Sigurno je da neću biti u punoj minutaži prvih nekoliko utakmica jer je takva preporuka doktora.”

Prijeđimo sada malo na utakmicu. Što možeš reći o ekipi Južne Koreje?

“Teško mi je nešto reći o Koreji jer su nam stvarno nepoznanica. Znamo da nemaju visinu i koliko smo uspjeli saznati šuterska su ekipa. Navodno samo pucaju trice. Što se tiče utakmice, treba ući maksimalno ozbiljno, bez obzira na ime protivnika i još više zbog toga što nam je ovo prva utakmica turnira.”

Što očekuješ od utakmice?

“Kao što sam rekao, svakako treba biti oprezan, ali i nastojati sto prije riješiti utakmicu te da svi dobiju podjednaku minutažu.”

Hvala Mavri na utrošenom vremenu, a i mi se nadamo laganoj pobjedi.

Podsjetimo, Hrvatska je u skupini još sa Španjolskom i Kanadom, a utakmica je na rasporedu u 15.30h.