Repeša i službeno predstavljen kao novi trener

Array

Jučer na zagrebačkom velesajmu Jasmin Repeša je i službeno predstavljen kao novi trener Cedevite. Hrvatski izbornik potpisao je na četiri godine, a u tom periodu ima velikih planova sa zagrebačkom momčadi.
Repeša se osvrnuo na stanje u klubu s kojim je izuzetno zadovoljan.

„Infrastuktura je na najvišem nivou. Uz to je budžet siguran i u klubu postoje ljudi uz koje će mi sigurno biti lakše. Novosel, Mamić i Skelin su sve moji bivši igrači i bit će mi lakše da s njima napravimo ono što je vizija kluba.”

O novom treneru sve najbolje je rekao i Matej Mamić bivši igrač, a danas sportski direktor Cedevite.

“Jaska dobro poznajem još iz svojih igračkih dana i znam što jedan takav trener može donijeti klubu. Izuzetno mi je drago da što mu se ovaj program koji smo mu predstavili svidio i što je spreman, ajmo reći, zasukati rukave i napraviti od starta stvari kako bismo mi željeli da izgledaju. Sigurno da dio koji je spomenuo za reprezentaciju neće biti jednostavan, ali vjerujem da ćemo napraviti odličan stručni stožer koji će mu pomagati o svemu i da ćemo stvari postaviti na svoje mjesto. Iznimno sam sretan da je to višegodišnji ugovor, što je zalog da svi igrači koji izaberu Cedevitu mogu biti sigurni da će napredovati i da će ih čekati stručni rad.”

Predsjednik Weber odgovorio je na pitanje novinara koji su to ciljevi za sljedeću sezonu.

“Što se tiče regionalne lige, cilj je ulazak na Final four, a onda ćemo vidjeti što i kako će biti. Kao što znate, mi smo se plasirali u Eurokup i tu i dalje želimo ostvariti dobre rezultate. To nam je sada i obveza jer Cedevita je na Fibinoj ljestvici 27. ili 28. klub u Europi prema našim rezultatima u Eurokupu i Euroligi, tako da i u tom segmentu želimo ostvariti zapažen rezultat. Što se tiče domaćeg prvenstva, ambicije su da napokon postanemo prvaci Hrvatske.”

Igrački kadar prokomentirao je ponovo Matej Mamić.

“Kako vidimo tim za sljedeću sezonu, trebali bi dovesti četvoricu igrača. Pod ugovorom su Bilan, Nurkić, Suton, Buva, Baždarić, Ramljak, Babić, Mustapić i Bundović. Još će im se priključiti dvojica klinaca koji su ove godine bili juniori, Jelenek i Palac. To e trenutno pod ugovorom, a još trebamo sjesti i pogledati. Pozicije playmakera i četvorke su ono što ćemo sigurno prvo gledati, a kasnije ćemo sve napraviti onako kako bude trebalo.”

Čini se kako je Cedevita napravila pravi posao s Repešom i kako bi on, kao renomirani stručnjak, mogao dovesti klub na jedan nivo više. Ciljevi koji su postavljeni su zahtjevi, ali svakako u okvirima ostvarivih. Biti će zanimljivo vidjeti kako će to sve Repeša posložiti i kakve će rezultate postići.

Related Articles