Mazalin uoči Zadra:”Ulazimo hladne glave, dat ćemo sve od sebe da im se suprotstavimo”

Gorica je sjajno ušla u sezonu. Izborene su dvije teške pobjede. U subotu Sesarov stroj dočekuje Zadrane pod trenerskom palicom izbornika Mršića. Šteta je da utakmici neće prisustvovati navijači, ali za utjehu moći će se gledati na HTV2 u direktnom prijenosu. Zatekli smo Goričane u Gradskoj sportskoj dvorani kako marljivo treniraju, a za najavu utakmice obratili smo se Lovri Mazalinu.

Kakva su očekivanja za utakmicu protiv Zadra?

Mazalin : “Nemamo za sada neka velika očekivanja. Igramo utakmicu po utakmicu. Dobro radimo i dobro treniramo. Znamo da je Zadar ekipa s puno većim budžetom, da igra ligu iznad nas tako da mi ulazimo u utakmicu hladne glave bez pritiska i dat ćemo sve od sebe da im se dobro suprotstavimo.“

Prije 6 mjeseci ste ih pobijedili, bila je zadnja utakmica prije prekida prvenstva zbog korone. Možete li ponoviti poduhvat?

Mazalin : “Pa jesmo, da. No, sada imamo bitno drukčiju ekipu kao i oni uostalom. Bit će jedna zanimljiva i borbena utakmica, to je sigurno. Pobjednika će odlučiti detalji.”

Zadar će vjerojatno igrati bez Planinića, hoće li to olakšati borbu pod obručima?

Mazalin : “Iskreno, još uvijek ne znamo 100% hoće li ili neće igrati. Mi se na to ne obaziramo, trenutno nas to ne interesira jer moramo igrati svoju igru ​​bez obzira na to tko je  na drugoj strani parketa. Ako Planinića neće biti to bolje za nas. “

Trener Josip Sesar može biti zadovoljan igrom i rezultatima u prva 2 kola, ali Goričani nastoje podići razinu na još viši nivo.

Kako ocjenjujete nastupe Gorice u prva dva kola?

Sesar : “Imali smo jako težak raspored, Split doma i Zabok u gostima gdje prijašnjih godina nismo baš bili briljantni. U svakom slučaju dvije dobre pobjede i pobjedom u Zaboku potvrdili smo dva boda protiv Splita. Mislim da dosta dobro radimo, iz treninga u trening sve to skupa bolje izgleda. Međutim, definitivno će trebati vremena da sve legne na svoje mjesto, ipak je tu 7 novih igrača. S obzirom na pripremni period gdje smo dosta improvizirali ipak možemo biti zadovoljni.”

Što se još može poboljšati?

Sesar: “Ima tu nekih elemenata u obrani i u napadu i pojedinačno na kojima radimo iz dana u dan. I na utakmicama je bilo dosta grešaka pa  radimo post video game analize a zatim kroz igru ​​5 na 5 nastojimo ispraviti te situacije. Imamo i individualne razgovore s igračima gdje im ukazujemo što treba popraviti.“

Težak raspored na početku uključujući i Zadar u 3. kolu. Kakva su očekivanja?

Sesar : “Zadar je jako dobro postavio momčad s hrvatskim izbornikom Mršićem kao trenerom, a tamo je i naš prošlogodišnji pomoćni trener Perinčić koji nas dobro poznaje. Kod njih je problem kao i kod nas što nisu imali prave pripreme i prave sparing partnere niti dovoljan broj utakmica nego  su se više kroz treninge morali pripremati. Protiv Šibenika odigrali su jako dobru utakmicu od početka do kraja. Protiv Cibone imali su dva lica, nešto kao mi protiv Splita. Imaju puno dobrih strana, prije svega sjajni napadački arsenal preko Mavre, Junakovića, Vukovića i ostalih. Moramo naći njihove slabije strane i pokušati ih napasti. Dakle, neke njihove uvjetno rečeno mane moramo kapitalizirati i pretvoriti u našu prednost ako je to moguće.”

Utakmica je na rasporedu u subotu 3. listopada s početkom u 17:30.

Prijenos utakmice navijači mogu gledati u susjednom Panadić sportu.

 

Related Articles