Mazić: Svakom sportašu je najveća želja odlazak na OI

Array

Nakon priprema ženske seniorske košarkaške reprezentacije Hrvatske, obavljenih u četiri faze – Vodice, Dubrovnik, Francuska, Slavonski Brod – primaknuo se i taj dan kada će naše najbolje košarkaške seniorke, predvođene izbornikom i trenerom Stipom Bralićem, pokušati ostvariti još jedan sportski san.

Onaj najveći – odlazak na Olimpijske igre koje su kruna uspjeha svakoga sportaša. Poslije pripremnog turnira u Francuskoj i kratkotrajnih priprema u Slavonskom Brodu izbornik Bralić se odlučio na kvalifikacijski turnir u Ankaru voditi sljedećih dvanaest cura:

Jelena Ivezić (Cejhan, Turska), Anđa Jelavić (Kayseri, Turska), Antonija Mišura (Jolly JBS, Hrvatska), Sandra Mandir (Gospić CO, Hrvatska), Emanuela Salopek (Novi Zagreb, Hrvatska), Iva Ciglar (Perpignan, Francuska), Žana Lelas (Montpellier, Francuska), Iva Slišković (Rivas Ecopolis, Španjolska), Mirna Mazić (Novi Zagreb, Hrvatska), Lisa Karčić (Cajarural, Španjolska), Marija Vrsaljko (Perfumerias Avenida, Španjolska), Luca Ivanković (Jolly JBS, Hrvatska).

Više o sustavu natjecanja i našim protivnicama možete pogledati ovdje.

Prije puta u Ankaru smo za naš portal porazgovarali sa našom reprezentativkom, Mirnom Mazić. Nakon što je bila najefikasnija igračica prvenstva Hrvatske sa svojim igrama je zaslužila poziv u reprezentaciju. Prvo što nas je zanimalo je njezino zadovoljstvo odrađenim pripremama.

“Lokacije koje nam je Hrvatski košarkaški savez omogućio ispunile su sva očekivanja. Dobro je što smo odigrale i veliki broj utakmica te kroz njih dizale formu i vidjele što u igri trebamo popraviti.”

Očekivanja svih reprezentativki su dosta velika. Sve želje su usmjerene samo na osvajanje jedne od prvih pet pozicija koje vode na Olimpijadu. “Svakom sportašu je najveća želja odlazak na Olimpijske igre. To bi bila svojevrsna kruna karijere za svaku od nas,” ističe košarkašica Novog Zagreba.

Cure su potpuno fokusirane na prvu utakmicu, imaju ogromnu želju startati sa pobjedom. Motivacija je na najvišem nivou i svi jedva čekaju podbacivanje lopte u prvom susretu.

“Mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da se kvalificiramo. Imamo talent, imamo volju, želju i požrtvovnost, samo da nas poprati i sreća.”

Priupitali smo je i za mišljenje o protivnicama u grupi: “U grupi igramo s Mozambikom i Južnom Korejom. Mozambik je svima nama velika nepoznanica. Nikada se nismo susrele s jednom Afričkom ekipom, ali mislim da njihov nivo košarke ipak još nije dosegnuo Europsku razinu.”

O Južnoj Koreji Koreji je spomenula da je ipak bila na velikim natjecanjima i dosta dobro prolazila. “One preferiraju brzu, agresivnu igru. Treneri će još proučiti njihove DVD-e te nas zasigurno dobro pripremiti.”

I za kraj poruka svima od Mirne Mazić: “Nadam se da ćete nas pratiti i navijati u velikom broju te da ćemo hrvatsku žensku košarku dobro promovirati i vratiti na velika vrata kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.”

Related Articles