Sabonis trenira s reprezentacijom Litve

Array

Litvanska košarkaška reprezentacija ovih se dana u Houstonu priprema za olimpijski kvalifikacijski turnir, a izbornik Kestutis Kemzura dobio je na treninzima neočekivano pojačanje.

Igračima se, naime, na parketu priključio – Arvydas Sabonis. Predsjednik Litvanskog košarkaškog saveza i jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena s 47 je godina na leđima odlučio pomoći članovima nacionalne momčadi u simulaciji utakmice. Najprije je pogodio 18 slobodnih bacanja u nizu, a potom se svim silama borio i hrvao pod obručima sa znatno mlađim i spremnijim sunarodnjacima. U novoj ga avanturi nije spriječio ni srčani udar koji je pretrpio prošle jeseni upravo u trenucima kad je s prijateljima rekreativno igrao košarku.

“Svojim je autoritetom Arvydas donio dodatnu koncentraciju i motivaciju reprezentativcima. Sretan sam što nam pomaže” poručio je Kemzura.

Inače, spomenimo da će se kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre održati od 2. do 8. srpnja u Venezueli. Sudjelovat će 12 reprezentacija, a tri najbolje će osigurati plasman u London.

Related Articles