Medveščak bolji od Splita u derbiju Prve ženske lige

ŽKK Split – ŽKK Medveščak 62:81 (12-23, 14-26, 16-23, 20-9)

 

Svemu dođe kraj, pa tako i nepobjedivosti Splićanki u ovoj sezoni. Nije to bila neka utakmica za pamćenje, ali su gošće iskoristile svoje prednosti i više nego zasluženo zasjele na čelo Prve ženske lige.

U igri domaćih djevojaka nije bilo dosadašnje kemije, a ni velike želje za pobjedom koja ih je do sada krasila. Naravno, većinom su za to zaslužne igračice Medveščaka, posebno Majstorović, Todorić i Tadić, koje su sve konce držale u svojim rukama.

Vrlo dominantne u prve tri četvrtine, Medekice su malo usporile u posljednjoj dionici te je susret završio sa „samo“ 19 poena prednosti za peterostruke prvakinje Hrvatske.

Za Split je ponovno najbolja bila Tea Buzov s 18 poena, a dvoznamenkasta je bila još samo Katarina Puljić s 11 poena.

Matea Tadić i Anja Majstorović su za Medveščak ubacile svaka po 20 poena, no najefikasnija igračica utakmice, s valorizacijom 30, bila je Iva Todorić sa 16 ubačenih poena, 16 skokova, dvije osvojene lopte i jednom blokadom.

Kompletna statistika OVDJE.

Boran Grgin, trener Splita: “Prvo sve čestitke Medi na pobjedi i šuterski fenomenalnoj utakmici. Mislim da su na poluvrijeme kad je sve već praktički bilo riješeno bili na 7/10 šutu za 3,za što im stvarno treba skinuti kapu. Mi smo se odlučili braniti im unutrašnju igru centara i prodore što im je forte, ali ovaj put smo izgubili našim oružjem – dobrim vanjskim šutem. Tako da nemam nikakve zamjerke svojim igračicama, preuzimam svu odgovornost i mogu curama samo skinuti kapu za dosad učinjeno. Da mi je netko prije početka lige rekao da ćemo biti na 12-1 u 13.kolu mislim da mu nitko ne bi vjerovao. Da ne pričam o problemima koje smo imali još od odlaska na zimsku pauzu i kroz ovaj tjedan. Prema tome dobre će nam doći ovaj poraz i  povratak u realnost, da nastavimo bez pritiska dalje raditi i zanima nas samo iduće kolo jer su dva boda u Brodu jednako vrijedna kao i ova dva u derbiju. A ako se plasiramo u playoff nadam se da ćemo ipak malo više namučiti Medveščak.”

Braslav Turić, trener Medveščaka: „Odlična igra mojih igračica u fazi obrane. U napadu su bile raspoložene i inspirirane, pogotovo u šutu za 3 poena. Odlična izvedba, čestitam im još jednom!“

Anja Majstorović, igračica Medveščaka: „U današnjoj pobjedi ključna je bila naša motiviranost i želja. Iako je u odnosu na prvu utakmicu ekipa Splita bez Škaro i Dedić bazirali smo se na stvari koje trebamo poboljšati u odnosu na utakmicu u Zagrebu. U svakom trenutku smo se držali dogovora, a u prilog svemu išao je naš vrlo dobar postotak šuta. Spriječili smo njihovu tranziciju što je njihov forte te koncentrirano igrali u obrani što je rezultiralo zasluženom pobjedom.“