#234 Medveščak preko Šibenika do finala | Crosarka.com #234

Medveščak preko Šibenika do finala

Medvjedice su rutinski odradile posao u polufinalnom okršaju protiv Šibenčanki. Već do poluvremena su Zagrepčanke pobjegle na 15 poena razlike, a u nastavku su rutinski odradili utakmicu te se plasirale u finale Kupa Ružice Meglaj Rimac


Kup Ružica Meglaj Rimac, polufinale

Šibenik – Medveščak 64:86

ŠIBENIK: Mrdalj (4), Strize (8), Pavičić, Tošić (6), Periša (20), Rončević, Ivančević (2), Skrozić, Borić (9), Vukšić (13), Dujić (2)

MEDVEŠČAK: Arežina (2), Nimac (7), Tadić (5), Borović (27), Todorić (13), Uzelac (2), Tepeš (2), Radoš (11), Kolovrat, Bura (17)


Koliko je jaka ekipa Medveščaka osjetio je to još jednom Šibenik, koji je uspio prvu četvrtinu držati egal zahvaljujući dobrom šutu za tricu, odigrati početkom nastavka još nekoliko dobrih minuta, ali sve skupa bilo je nedovoljno da se ugrozi ekipa trenera Braslava Turića. Šibenski strateg Stipe Bralić je tražio od svojih igračica da zaustave kapetanicu Medveščaka Ivu Borović, međutim, ni u tome nisu bile previše uspješne. Borović je već u prvom poluvremenu ubacila 21 od 50 koševa Medveščaka, koji je na odmor otišao s 15 koševa prednosti. Na kraju treće imao još deset više (73:48).

Šibenik nije imao rješenja ni za Patriciu Buru (17 koševa i 8 skokova). Vrijedi istaknuti i skokove i asistencije Ive Todorić (10 skokova i 7 asistencija), koja nije bila šuterski raspoložena (13 koševa, šut 6/18). Kod Šibenika prvo ime Klaudia Periša (20 koševa i 9 skokova).

Stipe Bralić, trener ŽKK Šibenik:

“Igrali smo protiv najbolje ekipe, a s druge strane imamo mladu ekipu, sa samo dvije seniorke. Iskusnija ekipa Medveščaka nas je lomila cijelu utakmicu. Pružili smo otpor koliko smo mogli. Nisam nezadovoljan igrom svoje ekipe. Bolja ekipa je zasluženo ušla u finale.”

Braslav Turić, trener ŽKK Medveščak:

“Znali smo da nas Šibenik ne može braniti na unutarnjim pozicijama i to smo maksimalno koristili. S jednom solidnom partijom smo izborili finale.”

Medveščak je ovom pobjedom izborio svoje peto finale. Nakon što je izgubio prvo – 2009. – od 2015. ne zna za poraz. Sad je stigao na korak do svog četvrtog ukupno i četvrtog uzastopnog slavlja.