#234 Medveščaku treće mjesto na memorijalu "Amna Fazlić" | Crosarka.com #234

Medveščaku treće mjesto na memorijalu “Amna Fazlić”

Hrvatski A-1 ligaš, zagrebački Medveščak osvojio je treće mjesto na 3. međunarodnom memorijalnom košarkaškom turniru “Amna Fazlić” koji se u Gradskoj areni u Zenici 8. i 9. rujna  igrao u znak sjećanja na Amnu Fazlić, tragično preminulu košarkašicu Čelika i juniorsku reprezentativku BiH. Pobjednička ekipa turnira je domaći Čelik.

Medveščak je prvu utakmicu izgubio od Albe Iulia rezultatom 58:49, pa su se borili za treće mjesto. U utakmici za treće mjesto košarkašice Medveščaka pobijedile su srbijansku ekipu Jagodinu 72:52. Kod pobjednica najefikasnije su bile Premasunac (17), Begić (12) i Todorić (11), a kod Jagodine Grubor je postigla 16 a Đorđević 10 poena.

U finalnoj utakmici Čelik je pred oko 500 gledatelja pobijedio rumunjsku ekipu Alba Iuliu 68:64. Najefikasnije kod Čelika bile su Monika Veselovski s 18 poena, Alma Kovačević s 13 te Rada Vidović i Zvjezdana Gagić s po 10 poena.  Alba Iuliu predvodile su Thompson (15), Tobin (13) i Abramzov (10).

Pred početak finalne utakmice, popularni BiH navijač, “Manolo”, uručio je cvijeće za sve sudionice turnira. Medalje za tri prvoplasirane ekipe, sucima, te predstavnicima klubova, uručio je predsjednik KŽK Čelik, dr. Senad Huseinagić. Pehar za osvojeno prvo mjesto kapetanici Čelika, Lejli Bejtić, uručio je otac pokojne Amne,  Sead Fazlić.

Pobjednik prethodna dva memorijala “Amna Fazlić” bila je ekipa Hemofarma iz Vršca.