Filip Vukičević i Dino Jakoliš u Dubrovniku

Array

Šibenčanin Filip Vukičević novi je igrač Košarkaškog kluba Dubrovnik, a Splićanin Dino Jakoliš stigao je na probu i pokušati će se nametnuti novom treneru Ivanu Vujčiću.

Vukičević je visok je 203 centimetra, a u svojoj karijeri igrao je u za Brod Svjetlost i GKK Šibenik gdje je prošle sezone u A2 Jug imao u 15 utakmica prosjek od 9,5 poena. Ovaj 24-godišnji igrač na poziciji centra prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Hrvatske, a najbolje igre je pružao na Europskom U18 prvenstvu kada je imao prosjek od 13,6 poena i 10,1 skokova po utakmici.

Na probu u Dubrovnik stigao je bivši mladi reprezentativac Dino Jakoliš koji je prošle godine bio na školovanju u SAD. Jakoliš ima 21 godinu i visok je 200 centimetara. Odigrao je odlično U18 Europsko prvenstvo 2009. godine koje je završio s upisanih  9,1 poena i 7 skokova po utakmici.

Dubrovnik je u odnosu na prošlu sezonu oslabljen za Tonija Bizacu, Luku Petkovića, Nikolu Došena, Mišu Diminića i Marija Hajdića, a novi igrači su Marko Proleta (Cibona), Marko Radić (Bosna Sarajevo) i Luka Pešut (Zabok).

Novi je i trener, zbog obaveza prema poslu Luku Bijelića zamijenio je Ivan Vujčić.

Related Articles