#234

Memorijalna utakmica za Jakšu Denicha

U subotu je na zagrebačkom Tuškancu odigrana druga memorijalna utakmica u sjećanje na istaknutog člana zagrebačke košarkaške i streetball scene Jakšu Denicha koji je prije točno dvije godine, 14. rujna 2011. tragično izgubio život na zagrebačkoj Trešnjevci. Subotnju utakmicu je podbacivanjem otvorila Jakšina 37-godišnja sestra Petra.

U utakmici revijalnog karaktera koja je odigrana u visokom ritmu igrači obje ekipe težili su potezu više. Na strani sastava Zagreb-Istoka posebno je impresionirao MVP zimskog izdanja CroHoops lige Nenad Milković (Klaka 69ers) koji je brojnim asistencijama cijelim tijekom utakmice upošljavao neumornog Tomislava Kovačevića (Istok).

Rezultatsku prevagu je na stranu sastava Zagreb-Zapad donio MVP utakmice Goran Ćorić (Dugave HillBillies). Veliku asistenciju mu je pri tome pružio izuzetno raspoloženi prvi strijelac CroHoops lige Andrija Naglić (Retkovec) koji je postigao čak 40 poena!

Ćorić je tijekom poluvremena pobijedio i u natjecanju u tricama pogodivši 8 od 25 lopti, dok je natjecanje u zakucavanjima u NBA stilu, osvojio još jedan Dugavljanin, 23-godišnji  nebeski skakač Davor Murgić. Nakon sva četiri spektakularna zakucavanja Marko Tomasović (Savica City) Murgiću je nadjenuo nadimak “čovjek trampolin”.