Ukrajina osigurala Svjetsko prvenstvo

Array

U izlučnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo, Ukrajina je svladala Italiju i plasirala se na prvenstvo koje će se igrati na godinu u Španjolskoj. Našim prekomorskim susjedima ostala je još jedna prilika za kvalificirati se na Mundijal. Sutra igraju protiv Srbije u utakmici za 7. mjesto, posljednjem koje vodi na spomenuto takmičenje.


Italija – Ukrajina 58:66 (17:13; 34:35; 48:51)

Italija: Aradori 15, Gentile 10, Rosselli, Vitali, Poeta, Melli 8, Belinelli 7, Diener 2, Cusin, Datome 11, Magro 2, Cinciarini 3.
Ukrajina: Pustozvonov 8, Jeter 20, Mishula 8, Gliebov, Gladyr 5, Lypovyy 4, Natyazhko 6, Zabirchenko 3, Korniyenko 3, Zaytsev 3, Pustovyi, Kravtsov 6.


Bolje je Italija otvorila susret i konstantno bila u blagom vodstvu do samog kraja poluvremena. Ukrajina šestim poenom Jetera prelazi u vodstvo i odlazi s prednošću 34:35 na veliki odmor.

Igralo se koš za koš do 29. minute. Tada Ukrajinci ostavljaju Talijane bez koša gotovo šest minuta i rade 11:0 što je na kraju, pokazalo se, riješilo pitanje pobjednika. Naši susjedi su se nekoliko puta pokušali približiti, ali očito je nedostajalo snage za nešto više.

Ukrajina sutra igra dvoboj za peto mjesto koji je stvar formalnosti s domaćinom Slovenijom.

Related Articles