Mia Mašić potpisala za španjolskog prvaka

Hrvatska reprezentativka Mia Mašić nova je igračica aktualnog prvaka Španjolske i jednog od najvećih europskih klubova CB Perfumerias Avenida.

28 godišnja Riječanka prošlu sezonu započela je u redovima  riječkog FSV-a za kojeg je odigrala svega tri utakmice, nakon čega je otišla u Njemačku i ostatak sezone provela u tamošnjem prvoligašu TK Hannover.

U 20 odigranih ligaških utakmica za taj klub bilježila je učinak od 8,4 poena, 3,1 skoka i 1,1 asistencije po susretu.

Kroz dosadašnju inozemnu karijeru pored već spomenutog TK Hannovera igrala je još u Italiji (Querciambiente Muggia, A.T.S. Energia Virtus Cagliari, BK San Salvatore Selargius, Elite Basket Roma, Gruppo Stanchi Athena Roma, La Molisana Campobasso) i Francuskoj (Le Havre), dok je na domaćim parketima svojevremeno igrala za ŽKK Pleter, ŽKK Šibenik i FSV

Foto: Perfumerias Avenida/Facebook

Sa kadetskom reprezentacije Hrvatske (U16) u Tallinnu je  2009. godine osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu divizije B. Na tom je  turniru u 6 odigranih utakmica prosječno ostvarivala učinak od 2 poena, jednog skoka i 0.5 asistencija po susretu.

Članicom seniorske reprezentacije postala je 2019. godine. Na nedavno održanom Eurobasketu u Španjolskoj i Francuskoj  upisala je četiri nastupa i ostvarivala učinak od 3,8 poena, jednog skoka i 0,5 asistencija po utakmici, a naša reprezentacija na koncu je natjecanje završila na 11. mjestu.

Foto:Fiba.basketball

Related Articles