Liburnia Kup: U današnjem finalu se sastaju Cibona i Pesaro

Nakon jučerašnjeg slobodnog dana tijekom kojeg su seminare održali treneri četriju ekipa koje se natječu na Liburnia Kupu, danas nas očekuje odluka o konačnom plasmanu na turniru.

U utorak su svoje mjesto u finalu osigurali Cibona i Pesaro, dok će Partizan i Cedevita Olimpija igrati za treće mjesto.

Pesaro Aleksandra Petrovića u prvom je polufinalu slavio nad Cedevita Olimpijom nakon produžetaka s rezultatom 109:105 (91:91). U pobjedničkoj ekipi najbolji su bili Demetrio s 23 poena i 7 skokova te Drell s 22 poena i 8 skokova. U redovima slovenske momčadi najbolji strijelac bio je Pullen s 25 poena, a pratio ga je Blažić koji je ubacio 23.

U drugom polufinalu Cibona je iznenadila Partizan Željka Obradovića – konačan rezultat bio je 71:64 u korist Vukova. Centarski par BrankovićReuvers bio je najefikasniji u momčadi Cibone s 13 poena, a dvonamenkasti učinak upisao je i Vildoza (10p, 4s, 4a). Kod Partizana najviše su zabili Yam Madar (12) i Zach LeDay (11p, 9s).

Danas od 17 sati na rasporedu je utakmica za treće mjesto između Cedevita Olimpije i Partizana, a odlučivanje o pobjedniku turnira započeti će od 20 sati susretom Pesara i Cibone.

Related Articles