Mickael Gelabale odlazi iz Cedevite

Array

Mickael Gelabale, po svemu sudeći, karijeru neće nastaviti u Cedeviti. Standardni francuski reprezentativac, prije 3 mjeseca došao je u Cedevitu. Zagrebački ga klub nije doveo planski već kao zamjenu za Marka Tomasa koji je na početku sezone morao na operaciju lijevog stopala te je propustio dva mjeseca sezone.

Ugovor koji je potpisao, garantirao je njegov ostanak u dresu Vitamina, sve do kraja prvog kruga Eurolige, dakle 10 utakmica u Euroligi i 12 u ABA ligi.

Sredinom prosinca, dakle za par dana, taj ugovor istječe, no već je neko vrijeme Gelabale u pregovorima s klubom. Sve do sada, na bilo kakve upite o njemu, kategorički se odgovaralo da ostaje u klubu i nakon isteka ugovora, jer im treba, vitalan je igrač u njihovoj momčadi što je i pokazao u 90% odigranih utakmica.

Na press konferenciji za novinare nakon poraza od Olympiacosa, Aco Petrović je rekao da 99%Gelabale ostaje, jer sportski direktor Matej Mamić dobro napreduje u pregovorima s Mickaelovim agentom te kako bi se za njegov odlazak trebao dogoditi veliki preokret, što on ne očekuje. Do dogovora ipak nije došlo, a kao nova destinacija ukupno gledajući u dosadašnjem dijelu sezone najboljeg Cedevitinog igrača, spominje se Valencia, koju vodi Velimir Perasović.

Nenadan odlazak Gelabalea ne bi bio toliko težak za podnijeti da prije oko tjedan dana Marko Tomas nije osjetio žarenje u lijevom kvadricepsu. Čak iako ta ozljeda sama po sebi ništa ne znači, ona je pokazatelj da se Tomas nije potpuno oporavio i tko zna može li podnijeti minutažu koja će mu biti namijenjena. Doduše,  Cedevita nakon ovog tjedna mijenja ritam, umjesto dvije utakmice tjedno, igrat će jednu. Igrači smatraju da će to pozitivno utjecati na njih, Ilievski je izjavio kako smatra kako će zato biti “gladniji”, a manje napora i više odmora, moglo bi uroditi dobrim rezultatima u regionalnoj ligi koji su se očekivali od početka sezone, a momčad je dovoljno kvalitetna da i bez Gelabalea pobjeđuje u ABA ligi koja sad postaje prioritet.

Related Articles