Mihaela Knezović karijeru nastavlja u švicarskom prvoligašu!

Mihaela Knezović nova je košarkašica švicarskog prvoligaša BC Alte Kanti Aarau. Ova 27-godišnja košarkašica igra na pozicijama od tri do pet. Karijeru je započela 2010. godine u ŽKK „Široki“ iz Širokog Brijega. U  mlađim kategorijama tog kluba bila je sve do 2014. godine kada prelazi u “Zrinjski 2010” iz Mostara gdje se zadržala čak sedam sezona. Prvu sezonu nastupala je za juniorsku selekciju, a potom je odigrala i šest seniorskih sezona.

Klub je kroz sve te godine ostvarivao zapažene rezultate u svim kategorijama. U sezoni 2021/22 odlučila se za promjenu sredine, pa je  igrala  u španjolskoj Primeri Catalani za Club Bàsquet Castelldefels, no tamo se zadržala samo jednu polusezonu. Zbog situacije s virusom covid-19 i uvjeta koji su zahtijevali cijepljenje odlučila se na raskid ugovora i povratak kući.

Nakon Španjolske novi angažman pronašla je u švicarskom drugoligašu BC „Divac“ iz Züricha, s kojim je u sezoni za nama igrala Final four za promociju u viši rang, do kojeg na kraju ipak nisu uspjeli doći, ali dobre igre naše igračice nisu prošle neopaženo. Nakon vrlo dobrih nastupa za BC  „Divac“ na Mihaelinu adresu pristiglo je nekoliko ponuda za nastavak karijere, a najkonkretnija je bila ona švicarskog prvoligaša AKA Aarau.

“Ekipa BC AKA je vrlo jaka i mlada ekipa sa odličnim trenerskim staffom na čelu s repezentativnom trenericom Eleni Kafantari,  jako se radujem novim izazovima s njima, i nadam se da će dio moga iskustva pomoći da ostvarimo sve zacrtane ciljeve i imamo uspješnu sezonu.“ Izjavila je Knezović za naš portal.

 

Related Articles