Mikulić pojačao Dubrovnik, Vasiljević na probi

Array

Dubrovčani su jesenski dio prvenstva završili sa samo jednom pobjedom, onom protiv Zaboka, i sasvim je jasno da bi bez pojačanja u rosteru Dubrovnik sljedeće sezone igrao A2 ligu.

Gospari su u dosadašnjim utakmicama A1 lige imali velikih problema skrpati minimalni broj potrebnih igrača, često im je deseti igrač bio pod ozljedom ili su prijavljivali mladog Antu Radulovića (1997).

Do sada financijska situacija u klubu nije bila povoljna za dovođenje novih igrača, ali izgleda da se stvari mijenjaju na bolje. Dubrovnik je potpisao Ivana Mikulića, a Uroš Vasiljević je na probi. Ako Makedonac zadovolji ili ako se nađe bolje rješenje, bitno su im povećane šanse za zadržavanje prvoligaškog statusa.

Ivan Mikulić igra na poziciji razigravača, prve košarkaške korake je započeo u mlađim selekcijama Zadra, u generaciji s Ivanom Baturom i Tonijem Prostranom, s kojima je dominirao na natjecanjima mlađih kategorija. Njegove igre nisu prošle nezapaženo i ubilježio je nastupe za kadetsku, juniorsku i B reprezentaciju Hrvatske.

Ovaj 22-godišnji Zadranin nastupao je i za Voštarnicu, Puntamiku, Zabok, Križevce, a u ovoj sezoni je branio boje Zadra.

Nije se baš naigrao, najbolji učinak mu je bio u Beogradu protiv Partizana kada je za 15 minuta upisao 8 koševa. Dolaskom beka Vedrana Morovića bilo je jasno da će Mikulić potražiti minutažu negdje drugdje.

Makedonac Uroš Vasiljević igra na poziciji krila, visok je 201 centimetar. Ovaj 24-godišnji Skopljanin je pet godina igrao za sveučilište Kenyon, a po povratku iz SAD potpisao je za Rabotnički.

Ovu sezonu je nastupao za kosovski Vllaznimi, a prema pisanju Expressa kosovski klub mu je početkom studenog raskinuo ugovor zbog nezadovoljstva s njegovim igrama. Vasiljević je na Gospino polje došao posredstvom menadžera Zvonimira Ridla.

Related Articles