Miočić: Želja je igrati modernu, atraktivnu košarku

Array

Nova sezona A-1 lige samo što nije počela. Već u nedjelju, košarkaši Kvarnera 2010 dočekuju šibenski Jolly, koji će prvi igrati protiv nove, bitno pomlađene momčadi Riječana.

Predsjednik riječkog kluba, Duško Miočić, s pozitivnim stavom očekuje novu sezonu i tvrdi kako njegovu ekipu nipošto ne treba podcijenjivati.“Smatram kako odavno nismo imali ovako homogenu momčad. Trener Anzulović ima našu bezrezevnu podršku. Bez obzira na to što imamo najmlađu momčad u ligi s prosjekom od 20 godina i 8 mjeseci uvjeren sam da ćemo imati ostvariti odlične rezultate. Pozivam navijače da nas podrže u nedjelju. Uvjeren sam da nećemo razočarati.”

Klub su tijekom ljeta, osim trenera Aramisa Naglića, napustila i četiri vrlo bitna igrača – Češković, Šimović, Blajić i Pehar. Na trenersku poziciju došao je spomenuti Vladimir Anzulović. Na centarskim pozicijama, Šimovića i Pehara zamijenio je dalmatinski dvojac – Ivica Radić i Jure Škifić, a na poziciji razigravača igrat će Slovenac Bojan Krivec.

Ostale praznine u rosteru popunit će perspektivni igrači Mauro Veljačić i Dino Stipčić iz Crikvenice, koji će prvi put igrati u prvoligaškom klubu.

Naša je želja igrati dobru, modernu i atraktivnu košarku. Svjesni smo kako samo jedan put vodi do tog rezultata – težak, naporan, krvavi trening. Trener Anzulović je to obećao i ispunio budući da se treniralo i tijekom ljeta. Naš cilj nije borba za ostanak, a koliko ćemo daleko dogurati ovisi o igračima i treneru. Mi ćemo s naše strane pokušati učiniti da im ništa ne nedostaje”, rekao je za SportCom.hr optimistični Miočić te još jednom pozvao gledatelje da dođu na Kozalu, jer klubu je potrebna ogromna podrška navijača.

Related Articles