Srijeda, 28 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Miralem Halilović novi MVP kola

  Nakon 13 odigranih kola A1 lige situacija na prvenstvenoj ljestvici je nikad zanimljivija. Na vrhu se nalazi šest momčadi koje dijeli samo jedna pobjeda. Zabok, Zagreb i Šibenik imaju omjer 9-4, Kvarner, Alkar i Jolly 8-5, a klubove u borbi za ostanak dijele samo tri pobjede.

  - Advertisement -

  MVP kola ovaj put dolazi iz Zagreba. Riječ je o bosanskohercegovačkom reprezentativcu Miralemu Haliloviću. U pobjedi Mrava u Slavonskom Brodu sudjelovao je s 23 poena, 11 skokova i 5 asistencija. Također, odličan je bio i vodeći u ukupnom poretku, Karlo Žganec, koji je upisao 23 poena, 7 skokova i 7 asistencija te tim učinkom si je osigurao jedan bod u ovotjednom poretku.

  U derbiju kola koji se igrao u Zaboku, domaćin je iznenađujuće lako slavio protiv riječkog Kvarnera. Odličnu partiju za domaći sastav je pružio Petar Marić koji si je osigurao četiri nova boda, a u ukupnom poretku se popeo na šesto mjesto.

  U drugom derbiju momčadi s vrha ljestvice Šibenik je upisao vrijednu pobjedu u Sinju te tako učinio veliki korak prema Ligi za prvaka. Teo Petani ponovno je bio sjajan. Upisao je 16 poena, 4 skoka, 5 asistencija, 3 osvojene lopte te je na njemu napravljeno čak 12 prekršaja. Dovoljno za diobu drugog mjesta i prve bodove u poretku za MVP-a prvenstva. Ljubo Šamadan bio je najefikasniji u redovima pobjednika s 23 poena.

  U borbi za ostanak Split je slavio u Križevcima. Momčad Ante Nazora zasigurno sada lakše diše i nalazi se u odličnoj poziciji pred nastavak natjecanja. Veteran Ivan Mimica s 27 poena bio je najefikasniji u redovima pobjednika što mu je donijelo četvrto mjesto.

  Jolly JBŠ je na svom terenu očekivano upisao pobjedu protiv Darde te se tako vratio u utrku za pet mjesta koje vode u Ligu za prvaka.

  Poredak u 13. kolu Klub Index Bodovi
  1. Miralem Halilović Zagreb 51 5
  2. Petar Marić Zabok 44 4
  2. Teo Petani Šibenik 44 4
  4. Ivan Mimica Split 42 2
  5. Ljubo Šamadan Šibenik 41 1
  5. Karlo Žganec Zagreb 41 1
  Ukupni poredak Klub Ut. Bodovi
  1. Karlo Žganec Zagreb 10 18
  2. Jure Škifić Kvarner 2010 13 15
  2. Ivan Mikulić Alkar 13 15
  4. Ronald Ross Jolly JBŠ 9 14
  5. Ivica Radić Kvarner 2010 11 12

  *Index se mjeri formulom: (valorizacija_ukupna + valorizacija+/-) / 2 * koeficijent(pobjeda=2, poraz=1), a u poretku kola mogu biti maksimalno tri igrača iz iste momčadi. U ukupnom poretku u slučaju istog broja bodova prednost ima igrač s manje odigranih utakmica.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE