Miro Bilan i Cedevita produžili suradnju

Array

Šibenski centar Miro Bilan nakon dobrih igara u ljetnoj NBA ligi za Houston Rocketse, produžio je ugovor sa Cedevitom iako je imao par dobrih ponuda iz inozemstva.

Bilan je u Cedeviti igrao prošle tri sezone u koju je došao iz Zadra, a prošle je godine bio startni centar, a ukupna statistika u ABA ligi, Eurocupu i Hrvatskoj ligi za prvaka bila mu je 10,1 poen po susretu uz pet skokova. Na terenu je prosječno provodio 20-ak minuta po susretu.

Evo što je Bilan izjavio za službene stranice kluba: Sretan sam što ću opet s Cedevitom igrati Euroligu. Igrali smo je već prije dvije godine i nadam se da ćemo ovog puta biti bolji. Na kraju su obje strane zadovoljne s uvjetima i potpisali smo novi ugovor, iako nam je trebalo malo duže vremena.

Prokomentirao je i nastup na ljetnoj NBA ligi: Mislim da je u Ljetnoj ligi bilo dosta dobro. Sve skupa sam te četiri utakmice za Houston odigrao dobro i komentari koje zasad dobivam su pozitivni.

Dodajmo kako je tamo odigrao četiri susreta, a u dva je imao dvoznamenkaste brojke. Najbolje je odigrao protiv Brooklyn Netsa kojima je u 21 minutu provedenu na parketu postigao 14 poena uz sedam skokova i tri ukradene lopte, a od sutra se nalazi u Toplicama Sveti Martin gdje ima okupljanje sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske koja počinje s pripremama za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

Related Articles