Miro Bilan: Očekujem pobjedu protiv Cibone

Array

U Zagrebačkom derbiju 14.kola A1 Lige za prvaka sastaju se vodeće momčadi, Cibona i Cedevita. Dvoboj je to koji odlučuje o prvom mjestu i prednosti domaćeg parketa u doigravanju. Cedevita se nalazi u nešto težoj situaciji. Eventualnim porazom, trećeplasirani Zadar dobio bi priliku da pobjedom u Šibeniku dođe do 2.mjesta i izbori prednost domaćeg parketa u polufinalnom dvoboju.

Igrač Cedevite Miro Bilan, za portal Crosarka najavio je utakmicu, prokomentirao dosadašnji dio prvenstva te rekao što očekuje u nastavku sezone.

Za početak, jesi li zadovoljan svojom igrom  i učinkom kluba u Ligi za prvaka?

“Mogu reći da sam zadovoljan zato što smo trenutačno prvi na tablici. Relativno dobro igram te tako dajem svoj doprinos momčadi.”

Kako vidiš dosadašnji dio prvenstva, ima li po tebi nekih iznenađenja?

“Prvenstvo je dosad bilo jako zanimljivo. U dosta utakmica je bilo neizvjesno uz nekoliko iznenađujućih rezultata. Mišljenja sam da nitko nije mogao predvidjeti ovakav rasplet.”

Zadnje dvije utakmice odigrali ste bez Marka Tomasa. Kakvo je sada stanje u ekipi? Ima li bolesnih ili ozlijeđenih?

“Stanje u našoj ekipi je u zadnje vrijeme dosta dobro. Ostvarujemo dobre rezultate i spremni smo za finiš prvenstva. Imali smo problema s nekim sitnim ozljedama praktički kroz cijelu Ligu za prvaka. Sad smo se kompletirali i zdravi čekamo derbi s Cibonom.”

Kako se spremate za utakmicu? Od koga vam prijeti najveća opasnost?

“Sigurno je da nam najveća prijetnja dolazi od kvarteta Blassingame, Strawberry, Šarić i Žižić. U datom trenutku svatko od njih je sposoban napraviti velike probleme pa se priprema svodi na obranu i limitiranje njihovih glavnih igrača.”

Što očekujete od utakmice?

“Očekujem pobjedu!”

I za kraj, kratki komentar o Zadru i Jollyu kao mogućim protivnicima u polufinalu.

“Mogu odmah reći da bi više volio Jolly u polufinalu, što je i logično. Mislim da je Zadar jednu dimenziju više od Šibenčana. K tome protiv Jollya imamo skor 3-0 ove sezone, dok sa Zadrom prilično razočaravajućih 1-3.”

Utakmica je na rasporedu u utorak 14.5., 18:30h u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

Related Articles