Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Mislav Brzoja i Igor Marić krenuli pripreme s Dubravom, trener Šarin “Oni bi nam bili najveća pojačanja”

  Nakon uvodnih sedam dana u kojima je pomoćni trener Josip Bulajić radio s mlađim igračima danas su se na početku priprema košarkaša Furnira priključili trener Jeronimo Šarin te novopridošli igrači uključujući i nekoliko igrača koji se nalaze na probnim treninzima. Tako je Šarin na treningu imao više od 20 igrača što je zasigurno prevelika brojka za konkretan rad

  “Definitivno da su 21 ili 22 igrača dosta i za nogometnu momčad tako da nas očekuje dodatna selekcija. Veseli nas činjenica kako kaže sportski direktor Darko Krunić da je prošle godine jedva bilo 10 ili 11 igrača, a sada smo se morali nekima i zahvaliti na želji da dođu trenirati u Dubravu. Momci žele biti među 12, ali to je sport i nažalost neće za sve biti mjesta. Vrlo brzo moramo doći do broja od 12 do 15 igrača koji će participirati u sezoni”, kaže Šarin čiji će stožer činiti pomoćni treneri Josip Bulajić i Ivan Lozanić, te kondicijski trener Krešimir Tomaško.

  U rukama će imati gotovo potpuno novu momčad.

  ”Momčad je gotovo skroz nova jer je ostao samo Vujić i nekoliko mlađih igrača. Na treninzima s nama rade Igor Marić i Mislav Brzoja i nadamo se da će barem jedan od njih ili oba ostati tokom cijele sezone. Oni bi nam bili najveća pojačanja. Svi drugi igrači koji su došli birani su više po karakteru nego po nekim velikim igračikim karakteristikama jer nitko od njih nije imao neke ”velike” sezone. To su igrači koji imaju veliki potencijal i vide mogućnost da kroz ovu sezonu napreduju i da pomognu klubu da napravi puno bolji rezultat nego proteklih godina.”

  Lavovima su tijekom ljeta pristupili Kenan Karahodžić, Filip Krajina, Lovro Mandalinić, Mateo Vidović, Filip Bjelanović i Domagoj Horvat, a kroz idućih petnaestak dana očekuje se dodatno popunjavanje igračkog kadra.

  Gotovo je definiran plan pripremnih utakmica, a prva je na rasporedu već u subotu protiv prvoligaša Bosca.

  ”U planu je osam utakmica do početka sezone koja starta 18 rujna. Prva je ove subote sa Boscom i onda ćemo igrati sa zagrebačkim klubovima te kroz turnire u Zaboku i Dubravi. Utakmice su birane tako da se momčad što prije definira na način kako bi trebala izgledati u sezoni. Već sada imamo neke konture, ali kroz povijest se pokazalo da imate igrače za treninge i igrače za utakmice”.

  Autor: KZS Zagreb / Krešimir Galić

  Foto: KK Dubrava

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave