Mislav Brzoja: Želimo i juniorski naslov

Array

S pripremama kreće i juniorska reprezentacija Hrvatske koju pod vodstvom Jakše Vulića i njegovog pomoćnika Ivana Lozanića očekuje nastup na EP u Litvi i Latviji (09. – 19.08.) Na pripremama svoje mjesto pronaći će i Mislav Brzoja, dijete Dubrave koji je prošle sezone bio u SAD. Pohađao je četvrti razred srednje privatne škole Traders Point Christian Academy, a ovo ljeto ga očekuje odluka za ostankom na jednom od sveučilišta ili povratkom u Hrvatsku.

“Nisam se još odlučio. Ima dosta ponuda za ostankom u SAD, a otvara se i mogućnost povratka u Europu. Mislim da ću vrlo brzo donijeti odluku, a to bi moglo biti poslije EP ukoliko dođe neka ozbiljna ponuda,” rekao je u uvodu talentirani hrvatski košarkaš.

Spominje se mogućnost dolaska u Cibonu. “I ja sam čuo za tu mogućnost, ali u ovom trenutku mi je teško nešto više reći. Sad sam koncentriran na pripreme juniorske reprezentacije koje počinju 3. srpnja.”

Mislav je od povratka iz SAD – a početkom lipnja neumoljivo svaki dan posjećivao športsku dvoranu Dubrava gdje je zajedno s Igorom Marićem individualno trenirao.

“Želim doći što spremniji na pripreme za EP. Ova naša generacija osvojila je kadetsko zlato prije dvije godine u Crnoj Gori, a ovo prvenstvo želimo plasman u sami vrh da izborimo plasman na SP slijedeće godine, a potajno se nadamo i zlatu.”

Ova juniorska reprezentacija ima niz velikih talenata među kojima treba svakako istaći Darija Šarića i Marija Hezonju.

“Uz njih dvojicu i sebe mogu tu apostrofirati kao ponajbolje igrače te selekcije. Mislim da imamo sve predispozicije da napravimo odličan rezultat u Litvi. Svoj optimizam temeljim na tome da veliki dio igrača ima dosta igračkog iskustva, a odnosu na prije dvije godine sada smo puno iskusniji.”

Vratimo se još malo Americi i iskustvu stečenom gore…

“Kao sam otišao bilo mi je teško. Prije svega jer sam odlazio u nepoznato, a i zbog jezika. Nakon dva mjeseca uhvatio sam ritam. Na kraju sam prošao s 5,0 i položio njihove ispite za srednju školu. Što se košarke tiče ovdje se u radu više gleda brzina izvedbe što se bazira na fizičkoj spremi. Ekipa u kojoj sam igrao nije imala neku veliku kvalitetu. Osim dva igrača iz Srbije i Rumunjske ostali dečki su bili dosta skromni, pa smo nas trojica imali puno više mogućnosti u igri. Trener mi je bio David Jamerson koji je prije igrao u NBA i mogu reći da je bio odličan trener koji mi je pokazao puno stvari, kao što je npr. izlazak iz bloka. Što je sezona odmicala imao sam sve više ponuda, ali mislim da ću ipak nakon EP donijeti odluku hoću li se vratiti u SAD.”

Najizglednija opcija sveučilišta?

“Prva opcija mi je Dayton, tri sata od Chicaga i ukoliko se odlučim za povratak mislim da ću ići tamo.”

Nismo mogli zaobići stare prijatelje, a naravno i Dubravu…

“Pa prijatelji i obitelj su mi jako puno falili. Posebno u vrijeme Božića kada se najviše osjeti nedostatak najbližih. Što se tiče Dubrave sve sam pratio preko portala i jako mi je žao što nije izborila povratak u Prvu ligu jer mislim da joj je tu i mjesto. Drago mi je zbog Mislava Oršanića koji je imao odličnu sezonu i koji je u potpunosti iskoristio ukazano povjerenje.”

Uvijek raspoloženi i nasmijani Brzoja nakon razgovora krenuo je na obiteljski ručak i pripremu za novi individualni trening prije početka priprema za EP koje ćemo i mi pratiti na našem portalu.

Related Articles