Juniorke Zadra u punom pogonu i preko ljeta

Array

Protekla dva dana  juniorska ekipa ženskog košarkaškog kluba Zadar je odigrala dvije prijateljske utakmice protiv mađarskog Sopronija. Unatoč paklenoj vrućini u dvorani broj 3 na Višnjiku mogle su se vidjeti dvije dosta dobre utakmice.

Zadar – Soproni 52:67 (17:12; 8:19; 15:8; 12:28)

Kovačević 3, Baždarić 3, Vukić 3, Erslan 4, Dražević V. 2, Pavičić 10, Bodrožić 17, Radovčić 4, Žilić, Dražević N. 6.
Trener: Vidaković Š

U prvom susretu koji se igrao u 11 sati ujutro Mađarice su bile bolje rezultatom 67:52. Igralo se na refule. Malo Zadranke pa onda malo njihove gošće i tako sve do zadnje četvrtine gdje je gostujuća ekipa presingom preko cijelog terena izneredila zadarske razigravačice i sasvim zasluženo slavila.

Kod  Zadranki posebno treba istaknuti odličnu Antonelu Bodrožić koja je nosila svoju ekipu prve 3 četvrtine. Zabijala je iz svake pozicije skakala i imala odlične asistencije za Petru Pavičić koja se također iskazala u vrlo dobrom izdanju. Njih dvije su pokazale potencijal koji bi se ubrzo mogao pretočiti i u seniorsku košarku.

Kod gošći se najviše isticala Dalma Czukor koja je bila nerješiva enigma zadarskoj obrani. Uz nju je dobro odigrala i Bettina Fekete.

Za kraj sažetka prvog susreta dodajmo kako se najzanimljiviji trenutak utakmice dogodio sredinom zadnje četvrtine kada je jedan od domaćih bekova nakon par izgubljenih lopti zaredom u potpunom pomanjkanju koncentracije zabio sam sebi koš.

Zadar – Soproni 45:63 (14:11; 6:22; 10:16; 15:14)

Kovačević, Baždarić 8, Vukić 2, Erslan 9, Dražević V. 4, Pavičić 8, Bodrožić 8, Radovčić 4, Žilić, Dražević N. 2.
Trener: Vidaković Š.

U drugoj utakmici koja se odigrala u 20 sati domaće cure opet predvođene Antonelom Bodrožić koja je sve svoje poene zabila u prvoj četvrtini su odigrale bolje otvaranje  susreta. No tada gostujuća trenerica naređuje ponovno presing preko cijelog terena i već do poluvremena gošće rješavaju pitanje pobjednika. Drugo poluvrijeme je bilo samo rutinsko odrađivanje posla.

Na kraju svega treneri mogu biti zadovoljni igrom svojih ekipa a ona malobrojna publika koja je prisustvovala utakmicama je zadovoljno napustila dvoranu na Višnjiku.

Related Articles