#234

Mlade košarkašice iz Čakovca i Varaždina napredovati će u ŽEL ligi

Danas počinje međunarodna Ženska Extra liga, s dva naša predstavnika, u ligi namijenjenoj razvoju mladim košarkašicama. Radost iz Čakovca danas gostuje u Novom Mestu protiv Krke, dok varaždinski Vindi ugošćuje Felix iz Zasavja.

Za portal Crošarku razgovarali smo sa glavnim čakovačkim trenerom, Matijom Terekom koji će u ligi voditi kombiniran sastav sastavljen od juniorki i nekoliko seniroki.

Ovo je naša prva sezona u Extra ligi i želimo se predstaviti u najboljem svijetlu. Liga je jako dobro osmišljena za razvitak i napredak ženske košarke i zbog toga smo se i mi pridružili u ovoj sezoni.”

Ženska Extra liga prošle sezona završila je prvu, premijernu godinu. Ove godine ligu sastavlja osam slovenskih i dvije hrvatske ekipe, koje ne nastupaju u svojim državnim prvenstvima. Prošle sezone bila je tu i ekipa iz Celovca koja je pred početkom druge sezone odustala od natjecanja.

“Naš sastav je jedan od najmlađih (ako ne i najmlađi) u ovoj ligi, ali mislim da djevojke itekako imaju što pokazati. Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se napretku.”

Liga u kojoj svakako postoji sportski imperativ pobjede, najbolje su nagrađene Final fourom, no po drugoj strani kako kaže Matija pritiska nema i to je dobro za mlade cure.

“Mislim da u svaku utakmicu možemo ući opušteni i bez pritiska, ova liga služi najviše igračicama da se dokažu, pokažu i druže s ostalim ekipama. Definitivno lijepa promocija ženske košarke.”

Za kraj najava prvog kola, gostovanje u Novom Mestu

“Prvo kolo igramo u subotu u Novom mestu protiv Krke. Mislim da su jak protivnik, ali nadam se dobrom otporu i hrabrom pristupu mojih igračica pa neka pobijedi bolji.”

Raspored i rezultate možete naći na slubženoj stranici lige www.zel.si, a na portalu Crošarka ćemo povremeno pratiti oba naša kluba.

Raspored, Ženska Extra liga, 1. kolo
Kranjska Gora/Jesenica – Koš Koper Primorka 14.10
Krka – Radost 14.10
Vindi – Felix 15.10
Ledita – Žiri 15.10
Pomurje – Jelša Šmarje 15.10