MLK PH: Danas počinju mlađekadetske poluzavršnice

Array

Od danas do nedjelje na rasporedu su poluzavršni turniri Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete. Deset ponajboljih ekipa će u Varaždinu i Vukovaru ući u borbu za četiri mjesta koja vode u Final Four.

Raspored i satnica na phmladi.crosarka.com.


U varaždinskoj skupini A nastupiti će prvaci Juga, Zapada i Sjevera (OKK Dražen Petrović, KK Vindija i  Kvarner 2010) te Cedevita i Dubrava koji su bili druga i četvrta ekipa Centra.

Pored plasmana u regiji, jedan od najboljih pokazatelja trenutne snage u ovom godištu su igre i plasman na prestižnom Božićnom Kupu koji se svake godine održava u Dubravi. Prema njima, favoriti za prva dva mjesta su OKK Dražen Petrović i Cedevita, a i Dubrava zasigurno očekuje mnogo. Svakako ne treba otpisati odlični Kvarner koji je uvjerljivim pobjedama protiv Stoje postao prvak Zapada te domaćina Vindiju, pobjednika mlađekadetske lige na Sjeveru.

Veliko je iznenađenje izostanak Splita s poluzavršnog turnira, Žuti su slovili kao jedan od favorita za završnicu, a i branitelji su naslova prvaka Hrvatske. Na njihovu žalost, Jug ove godine ima samo dva predstavnika dok s druge strane Centar predstavlja pet klubova. Na Božićnom OK Kupu klubovi iz Dalmacije su zauzeli prva dva i četvrto mjesto, a između se ugurala samo Cibona.

U polufinalu Prvenstva Dalmacije Splićanima je, kao i u finalnoj utakmici u Dubravi, poraz nanio Zadar te im je tako onemogućio obranu naslova prvaka i mogućnost da osvoje dodatne bodove svom klubu za Klupski košarkaški kup Dražena Petrovića.


U vukovarskoj skupini B pored istoimenog domaćina koji je bio pvak Istoka nastupiti još i Cibona, Zagreb i Rudeš (1. 3. i 5.  Centra) te Zadar koji je nakon pobjede protiv Splita minimalno poražen od OKK Dražen Petrović u finalu za prvaka regije.

Prvaci Centra i Juga, Cibona i Zadar, su veliki favoriti za prva dva mjesta koja vode u kvalifikacije. Koliko mogu napraviti Zagreb, Rudeš i domaćin Vukovar vjerojatno će biti poznato već nakon završetka utakmica današnjeg dana. Vukovarci otvaraju turnir pred svojim navijačima s Rudešom, a Zagreb će imati priliku prvi testirati jačinu Zadrana.

Related Articles