Ante Delaš zabio tricu za pobjedu Zadra

Array

Na Baldekinu je odigrano posljednje kolo A1 Lige za prvaka između Jollya JBS i KK Zadra. Pobjedu su odnijeli košarkaši Zadra rezultatom 77:76.

[rezultat id=437]

Sudčevim podbacivanjem Zadar osvaja loptu no odmah ju Bubalo krade i polaže za prve poene na utakmici. Zadar izjednačava preko Vrbanca i otad se nastavlja dominacija Jollya predvođenog Bubalom i na kraju 1. četvrtine rezultat iznosi 20:16 za Jolly JBS.

Na početku 2. četvrtine Ramljak krade loptu i dodaje ju Baturu koji ju gubi i radi faul na Naletiliću. Nakon toga Vrlika gubi loptu, a Bubalo radi faul na Nurkiću koji pogađa oba slobodna bacanja i Zadar dolazi na 20:18.

Prvo vodstvo Zadar bilježi u 14. minuti 24:23 nakon izvođenja faula Nurkić promašuje polaganje no hvata skok i sljedeću priliku realizira, no Šibenčani se već u sljedećem napadu vraćaju u vodstvo tricom Petkovića za 26:24. Na poluvrijeme se odlazi vodstvom Zadra 35:32.

U 3. četvrtini nakon par trica s jedne i druge strane Jolly dolazi u vodstvo u 23.minuti. U tom periodu igra se koš za koš sve do 25. minute kad Šibenčani odlaze na +7 zahvaljujući slobodnim bacanjima i polaganjima. Do kraja se Zadar vratio tek na -4 i rezultat na kraju četvrtine iznosio je 59:55 za Jolly.

Na početku zadnje četvrtine Romeo Travis koš-faulom dovodi Zadar na -1 (59:58). Nakon toga par napada su izgledala isto sa obe strane tj. karakterizirale su ih izgubljene lopte i krađe ali bez poena.

U 34.minuti Travis dovodi Zadar u vodstvo 66:65 i igra se nastavlja koš za koš, dok se u zadnju minutu ulazi izjednačenim rezultatom 72:72.

Nakon niza faula sa obe strane na kraju ipak pobjedu odnosi Zadar tricom Delaša za vodstvo 77:76, nakon pogođenih slobodnih bacanja Mrve.

To je ujedno i konačan rezultat jer je u zadnjem napadu Ramljak blokirao Katuru, a Delaš uhvatio skok.

Kod Jollya najbolji su bili Mrva s 19 poena i 12 skokova, Naletilić je dodao 13 poena i 5 asistencija, dok je Gabrić  ubacio 11 poena. Zadar su predvodili Nurkić s 22 poena i 7 skokova, dok su po 14 poena pridodali Travis i Delaš.

Ovom pobjedom Zadar ulazi u doigravanje sa 2. mjesta i prednošću domaćeg terena protiv Cedevite jer je prije ove utakmice ona izgubila od Cibone, a Jolly ostaje na 4. mjestu i u doigravanju igra protiv Cibone.

Related Articles