Petak, 30 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Mogu li Lupice do druge pobjede u Euroligi

  U srijedu, 29.1.2014, s početkom u 20,30 sati, u dvorani Trnsko, Novi Zagreb će dočekati ekipu CCC Polkowica, prvaka Poljske. Prilika će to biti da se Lupice iskupe za loš nastup protiv Praga, te da nastave sa dobrim igrama koje su prikazale protiv Galatasaraya u Istanbulu i Rucona u Zagrebu.

  - Advertisement -

  Polkowice su u prošloj godini došle do final 8 Eurolige, predvođene sa Palau i Oqwumike, kojih danas nema u sastavu. No, iako na tablici skupine C Eurolige ne stoje najbolje, a niti u poljskom prvenstvu nisu više neprikosnovene kao protekle dvije sezone, ekipa koju na dispoziciji ima trener Jacek Winnicki je vrlo reprezentativna. Startna petorka Škerović, Musina, Snell, Leciejewska i McCarville, uz pomoć Majewske, Skorek i Oblak svakako vrijedi više nego što to rezultat pokazuje.

  Sudeći po posljednje dvije utakmice, izgleda da su Lupice pronašle svoju formu i da bismo u srijedu mogli gledati dobru utakmicu. Novozagrepčanke vjeruju u pobjedu koja bi im širom otvorila vrata play offa Eurolige. Naime, Polkowice bježe Lupicama 2 pobjede, i sa pobjedom protiv njih (po mogućnosti većom od 9 razlike) i u sljedećem kolu protiv Litvanki na gostovanju (što je istina, lakše reći nego učiniti), Lupice bi napravile ključan iskorak prema play offu. Naravno, neće Lupice ovisiti samo o svojim rezultatima, trebati će pomoć (pobjede) Spartaka, Praga i Galatasaraya protiv Polkowica, ali i naše djevojke imaju što za reći – naime, nije nemoguće da pobjede i Avenidu u Zagrebu, obzirom na to kako Španjolske igraju izvan Salamance (izgubile su sve do jedne utakmice izvan domicilne dvorane).

  Naš osnovni cilj je pobjeda. Kasnije ćemo razmišljati o razlici. Ne želimo se previše oko toga fokusirati, jer je najvažnija stvar – ipak – pobjeda. S njom ostajemo u utrci za visok plasman. Polkowice su odlična ekipa i ako su ostvarile manji broj pobjeda, ipak su na pragu play offa. Odlučuju same o svojoj sudbini i ne ovise ni o kome – za razliku od nas, koji moramo uzeti barem dvije pobjede i ovisimo o rezultatima Polkowica do kraja sezone. Zadovoljan sam načinom na koji su igračice povratile formu i samopouzdanje nakon dva teška poraza. Promijenili smo, bolje reći adaptirali, način igre u napadu i obrani i to za sada daje rezultate. Najvažnije je da igračice vjeruju u taj novi sustav i da se u njemu dobro snalaze – kaže trener Lupica, Ivanković.

  Ključ je match-up Luce s njihovim centrima, McCarville i Majewske, zatim Eve sa Leciejewskom, Babkine sa Škerović, Jelene sa Snell i Milice sa Musinom. Vjerujem da u tih 5 match-upova možemo izaći kao pobjednici. Naravno, rotacije moraju dati svoj doprinos. Ali ovo je ključ. Ako limitiramo njihovu vanjsku liniju na veći broj promašaja, i osiguramo ravnotežu u skoku, siguran sam da ćemo pobijediti – zaključio je Ivanković

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE