Četvrtak, 29 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Kome idu pozivnice za svjetsko prvenstvo?

  Ove subote sastaje se centralni odbor FIBE koji će odlučiti koje će reprezentacije dobiti pozivnice za Svjetsko prvenstvo koje se ove godine igra u Španjolskoj. Dva dana poslije održat će se i ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo.

  - Advertisement -

  Ždrijeb će se održati u Barceloni, kao i sastanak dva dana ranije na kojem će se odlučiti koje četiri reprezentacije dobivaju pozivnice za svjetsku smotru. 15 reprezentacija podnijelo je zahtjev za pozivnicu, a to su: Bosna i Hercegovina (57. na FIBA rang ljestvici), Brazil (10.), Kanada (25.), Kina (12.), Finska (39.), Njemačka (14.), Grčka (5.), Izrael (37.), Italija (21.), Nigerija (18.), Poljska (40.) Katar (42.), Rusija (6.), Turska (7.) i Venezuela (28.).

  Pošto je Italija povukla svoj zahtjev, FIBA će birati četiri kandidata između 14 reprezentacija, a prema nekim informacijama glavni favoriti iz Europe za pozivnice su Grčka i Turska, ali pričekajmo rađe do subote pa da vidimo jer novac sve može promjeniti.

  Dva dana nakon što padne odluka kome idu pozivnice, održat će se i ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo. Podsjetimo, početna faza natjecanja igra se u četiri grada, a to su Bilbao, Sevilja, Granada i Gran Canaria, a završnica u Barceloni i Madridu.

   

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE