Moore napušta Cibonu, zamjena trenira pod Tornjem

Ovog ljeta Cibona je odlučila platiti odštete za Tonija Nakića i Matea Drežnjaka, a politika kluba zasnivala se na ideji spoja mladih, perspektivnih hrvatskih igrača koji bi trebali biti okosnica momčadi u narednim godinama te nadodavanja na to iskusnog američkog razigravača, koji bi dirigirao igrom Vukova. Izbor je tako pao na Ronalda Moorea.

U prvim danima kolovoza  iskusni je 32-godišnji Amerikanac stavio paraf na ugovor sa zagrebačkim klubom. Cibonin direktor, Domagoj Čavlović, tada je rekao sljedeće:

Doveli smo iskusnog, kvalitetnog playmakera. Tražili smo baš jednog ovakvog koji će znati razigrati naše mlade igrače i koji će ih moći ‘hraniti’ loptama.“ 

Nakon nešto više od tri mjeseca među Vukovima Moore će napustiti Cibonu. U 7 utakmica ABA lige imao je zaista skromnu statistiku od 3,7 poena i 3,3 asistencije, a kada je u prvoj petorci protiv Budućnosti osvanuo Lovro Gnjidić bilo je jasno kako je američki playmaker bivši. Uostalom, on više ni ne participira na treninzima momčadi. Skauting kluba, odnosno sportski direktor tako je napravio još jednu lošu procjenu za poziciju jedinice, sjetimo se samo prošlosezonskog Litavca Sabeckisa

Međutim, Sportske novosti navode kako pod Tornjem trenira jedno poznato ime, riječ je o Scottieju Reynoldsu te je vrlo izvjesno kako će ovaj 33-godišnji Amerikanac ponovno obući dres Cibone te tako zamijeniti Moorea. Prije dva tjedna već smo pisali o mogućem povratku Reynoldsa koji je u sezoni 2016./17. postao miljenik navijača, a sada se je to i stvar formalnosti. Poslije Cibone igrao je u Rusiji, Sloveniji, Izraelu, Grčkoj, a zadnji angažman imao je u francuskom Strasbourgu.

Isti izvor navodi i kako se Darko Planinić nalazi između Cibone i Splita. Potpisao je hrvatski reprezentativni centar ljetos otvoreni ugovor sa Zadrom, da bi s prvim danom listopada klub s Višnjika objavio kako Planinić zbog obiteljskih razloga napušta Donatov grad. U tišini sada preostala dva naša ABA ligaša rade na dolasku najboljeg centra poljske, odnosno rumunjske lige u posljednje dvije sezone.

Related Articles