MORH i splitski Vitalac pobjednici veteranskog turnira u Kranjskoj Gori

Array

Proteklog vikenda u Kranjskoj Gori u dvorani Vitranc održan je IV. Međunarodni turnir košarkaških veterana. Na turniru je  nastupalo 29 momčadi, muški u dvije kategorije 35+ i 45+. Po jedanaest momčadi iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske te sedam ženskih momčadi. Hrvatske momčadi došle su do trijumfa u obje kategorije.

Kategorija 35+

Nakon 48 odigranih utakmica naslov pobjednika u kategoriji 35+ je osvojila je momčad MORH-a. Igralo se po propozicijama „pasarele“ 4 x 7 minuta. U skupini su pobijedili Jesenice 48:29 i Široki&Vinkovci 71:25.

U poluzavršnici, susreli su se s momčadi Mostar predvođenih Vladimirom Krstićem, Petrom Dujmovićem i Ivicom Jurkovićem koje je MORH uvjerljivo pobijedio u odličnoj utakmici s 60:47.

Finalna utakmica između prošlogodišnjeg pobjednika Kranjske Gore momčadi Pet Bunara iz Zadra predvođenih Arijanom Komazecom, Stipom Šarlijom i Martinom Vanjakom i momčadi MORH-a odigrana je na vrlo visokoj razini. Borba se vodila za svaku loptu tako da nije postignut ni jedan “lagani” koš. U prvoj četvrtini prednost od dvanaest koševa ostvarila je momčad MORH-a koju je Pet Bunara sustigao tek pred kraj treće četvrtine. Momčad MORH-a je u zadnjoj četvrtini ubacila u višu brzinu, predvođena Bošnjakom, Marcelićem i Šamanićem pobijedila na kraju sa šest koševa razlike.

Posebno treba istaknuti dvoboje starih znanaca, vrhunskih majstora Komazeca-Marcelića i Šarlije-Šamanića u kojima je uživalo dvjestotinjak gledatelja. Odličnu igru pokazali su bekovi momčadi MORH-a Vjeko Marčinko, Mislav Ivanišević, Albert Karner i Ivan Bošnjak – Pokraj njih Vanjak, Stipić i Zrilić bili su nemoćni. Veliki doprinos ovom uspjehu pridonijeli su četiri igrača starije momčadi MORH-a 45+ , Đovani Klanfar, Gjuro Simon, Ivica Marić i Krešo Šimurina,  igrajući u obje kategorije.

Ovo je momčadi MORH-a već 19 natjecanje za redom (od 2007.) na kojem osvaja medalje (osam zlatnih, pet srebrnih i šest brončanih medalja) nikada ispod trećeg mjesta.

MORH - pobjednik veteranskog turnira u Kranjskoj goriMomčad MORH-a 45+: Krešo Šimurina, Ivica Marić, Zlatko Balog, Saša Majetić, Mladen Ostojić, Gjuro Simon, Goran Suton, Đovani Klanfar, Hrvoje Filipan, Hrvoje Rendulić, Davorin Gregurić, Treneri: Gjuro Simon.

MORH : Pet Bunara 51:45 (16:4, 25:17, 3436)
MORH: Marčinko, Bošnjak 11(2), Gregurić, Šimurina, Marcelić 10(2), Ivanišević 5(1), Klanfar 6( 2), Simon 4, Samanic 13, Karner 2, Marić, Jelavić Trener: Jelavić
Pet bunara: Vanjak 6, Stipć, Komazec 12, Žarak, Jelić 2, Zrilić 11 (1), Radošević 5, Jerak, Pevec, Šarlija 9 (1)

Kategorija 45+

Splitski Vitalac je do finalne utakmice  pobijedio u skupini slovenske ekipe Kočevje i Maribor i Labud iz Zagreba, a u polufinalu su tijesno pobijedili momčad MORH-a 52:46. MORH-ovci su ponajbolja ekipa u regiji, pobjednici su Old Stars turnira 2012. , neslužbenog prvenstvo Republike Hrvatske, a igraju u već poznatom sastavu (Đuro Simon, Majetić, Klanfar,…) pojačani sa i Ivicom Marićem. Splićani u startu odlaze na skoro petnaest koševa razlike, međutim ekipa MORH-a smanjuje na šest razlike. Iako su Zagrepčani poslije čak poveli četiri razlike, serijom trica Šimića, Cambija i Katića Vitalac odlazi u plus tri i na kraju bacanjima rješavaju utakmicu. Uz odličnu atmosferu i dva manja incidenta, Vitalac je pobijedio sa rezultatom 52:46.

U finalu su pružili odličnu igru i slavili protiv Fortunala iz Zagreba 45:33. Odmah u prvoj četvrtini Vitalac je nastojao istrčati protivnike. Igrači Fortunala su se malo vratili u drugoj četvrtini jer su Splićani igrali pasarelu, a oni s najboljih pet. Međutim, u trećoj četvrtini košarkaši Vitalca odlaze na više od deset koševa razlike i polako zatvaraju utakmicu.“Na petnaest razlike postaje revija – oni preumorni za vraćanje, a mi preumorni za razbijanje“, komentirao je Marko Cambi za Split Team.

Splitski Vitalac

Vitalac osvojio kranjsku goru FOTO: spliteam.hr

Za veterane KK Vitalac su nastupili: Nenad Čulić, Damir Čikotić, Bobo Šimić, Josip Korhamer, Zoran Barac, Josip Kordić, Mate Katić, Igor Krasić, Vlado Šegrt i Marko Cambi.

[nggallery id=10]

Related Articles