Mornar Bar slaže strašnu momčad za nadolazeću sezonu

Array

Milko Bjelica (207cm, 35god) stiže u Bar i zadužuje dres Mornara!

Dugogodišnji crnogorski reprezentativac obvezao se na dvogodišnju vjernost barskom ABA ligašu koji je po završetku sezone produžio ugovore s Urošem Lukovićem, Nemanjom Vranješom, Vukotom Pavićem, Markom Mugošom i Radojem Vujoševićem, a prije dva dana pojačao redove Seadom Šehovićem!

Bjelica je profesionalnu karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, a nastupao je između ostalog za Baskoniju, Efes, Darušafaku, Lietuvos Rytas…

S Crvenom zvezdom osvajao je titulu šampiona ABA lige i prvaka srpske lige, s Lietuvas Rytasom osvojio je Eurokup i Baltičku ligu 2009. godine, kao i dvije titule litavskog prvaka, dok je s Efesom osvojio Kup Turske.

Tridesetpetogodišnji Beograđanin je ove sezone u japanskoj ligi bilježio prosječno 13,05 poena i imao četiri skoka po utakmici.

Od sedam igrača koji su dosada produžili ugovor ili prvi put postali članovi Mornara, svi su igrali za nacionalne selekcije Crne Gore ili Srbije (Uroš Luković). Bjelica je za reprezentaciju Crne Gore nastupao na prvenstvima Europe 2011. i 2013. godine. Sedmi je član Mornara od isto toliko igrača koji su dosada potpisali ugovor sa “Ponosom Bara”, a da imaju ili su imali status reprezentativca!

Related Articles