Poznati protivnici Hrvatske na Ljetnoj NBA ligi, prva utakmica protiv Pistonsa

Array

Hrvatska košarkaška reprezentacija ove će godine prvi put nastupiti na Ljetnoj NBA ligi, a sada znamo i tko će joj biti protivnici.

Veljko Mršić svoje će izabranike povesti u Las Vegas, gdje će baš oni otvoriti natjecanje 5. srpnja utakmicom protiv ‘Detroit Pistonsa’ u 21 sat prema hrvatskom vremenu.

Igrat će uglavnom u ritmu svaka dva dana pa će im idući protivnik 7. srpnja (22 sata) biti ‘Brooklyn Netsi’, 9, srpnja (21.30) ‘Oklahoma City Thunder’ te 10. srpnja ‘Dallas Mavericksi’ (21.30). Hrvatska će svaki put igrati prvu utakmicu dana, što znači da će svi susreti biti u prihvatljivim večernjim terminima za našu publiku. Kompletan raspored Ljetne lige možete pogledati na:

https://www.nba.com/…/2019-nba-summer-lenba.com/…/2019-nba-summer-league-schedule-official-releaseague-schedule-offic…

Ako se u iduća dva tjedna ništa ne promijeni, na suprotnoj strani našoj reprezentaciji neće se naći nijedan hrvatski igrač, ali barem će se sučeliti s klubom za koji su Hrvati emotivno vezani, ‘Brooklyn Netsima’, za koje je dvije godine igrao Dražen Petrović dok su bili u New Jerseyju.

Ako ne prođe u četvrtfinale, Hrvatsku će i nakon ove četiri utakmice čekati još jedna “utješna”.

Na Mršićevu popisu su Roko Rogić, Krešimir Radovčić, Roko Badžim, Luka Babić, Mateo Drežnjak, Pavle Marčinković, Ivan Ramljak, Tomislav Zubčić, Domagoj Vuković, Matej Rudan, Roko Prkačin, Marjan Čakarun, Filip Bundović, Antonio Vranković i Krešimir Ljubičić, a među njima će se isprofilirati 12 igrača koji će 1. srpnja otputovati u Ameriku. Nakon Ljetne lige reprezentacija odlazi u Kinu, gdje će sudjelovati na tri turnira.

(Izvor: Index)

Related Articles