Može li Dubrovnik slaviti u Križevcima?

Array

Alkar je u prošlom kolu pobijedio u Modecu Križevčane koji su u toj utakmici imali problema sa zdravstvenim biltenom, a i mladi trener Luka Bujas nije imao dovoljno vremena posložiti sve kockice u igri Žabaca. Poraz protiv Sinjana neće biti problematičan, pogotovo ako se Alkar plasira u Ligu za prvaka, ali eventualni neuspjeh protiv Dubrovčana bi bio jako nezgodan.

“Jako bitna utakmica za nas, s obzirom na to da igramo protiv momčadi koja nam je izravan konkurent u borbi za ostanak te bi nam pobjeda u ovoj utakmici puno značila. Pojačali su se Mikulićem, bez obzira na to mi smo favoriti na našem parketu i od te uloge ne smijemo bježati”, rekao je Bujas za Crošark i dodao:

“Što se tiče samih nas, lagano se dižemo i hvatamo formu. Poraz od Alkara nas je prodrmao, ali nadam se da će moji igraći iz te utakmice izvuci pouku za ubuduće. Ovim putem još jednom čestitam Sinjanima na fantastičnoj predstavi.”

Križevci u nastavku prvenstva imaju povoljan raspored, na svom parketu dočekuju klubove koji će im biti glavna konkurencija u Ligi za ostanak.

“Istina je da imamo dobar raspored, dočekujemo doma Dubrovnik i Osijek, ali ne želim ići previše unaprijed. Idemo kolo po kolo. Svaka je pobjeda u sljedeća tri kola bitna, jer je gotovo sigurno da ćemo s tim ekipama igrati u Ligi za ostanak gdje se prenose bodovi iz regularnog dijela, ali ne treba žuriti. Sad nam je najbitniji Dubrovnik, a o drugima ćemo razmišljati kad dođe vrijeme za to.”

Dolazak Ivana Mikulića iz Zadra mogao bi podići Dubrovnik, što se moglo vidjeti u utakmici prošlog kola protiv Zagreba u kojoj favorizirani Mravi nisu lako došli do pobjede u Gospinom polju. Taj poraz je nebitan za Dubrovčane što se tiče bodovnog stanje, ali dobra igra im je sigurno podigla samopouzdanje i vjeru u svoje mogućnosti.

Mikulić je u toj utakmici imao fantastične brojke, 30 poena uz šut za dva 8/9 što ipak nije bilo dovoljno za pobjedu. I njega je iznenadio tako uspješan premijerni nastup.

“Iskreno, ni sam nisam očekivao toliko dobar učinak zato što sam se momčadi Dubrovnika priključio samo pet dana prije početka nastavka prvenstva. Zahvaljujući treneru i momčadi koji su me odmah odlično primili, faza privikavanja s ekipom je napravljena vrhunski i brzo. Šteta tog poraza, presudila je rotacija Zagreba i iskustvo njihovih igrača.”

Možemo li očekivati ponovno tvoj dobar učinak, ali sada u pobjedi protiv tvoga bivšeg kluba?

“Došao sam spreman, pun samopouzdanja i želje da što više igram i da maksimalno pomognem svom novom klubu. Utakmica s Križevcima je zasigurno bitna jer se radi o ekipi koja će biti jedan od konkurenata u borbi za ostanak tako da možemo očekivat jednu dobru utakmicu s puno žara i borbe. Naravno, ne idemo bez ambicija i ako budemo pružili dobru igru ni pobjeda nije daleko.”

Utakmica je na rasporedu u subotu, dvorana OŠ “Ljudevit Modec” u 19 sati.

Related Articles