Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Može li Litva do kraja poremetiti FIBA planove?

  FIBA je napravila sve da dođe do susreta između Španjolaca i Amerikanaca. Francuzi su taj scenario jučer izmijenili, mogu li Litvanci kreirati sasvim drugačiji završetak od planiranog?

  - Advertisement -

  SAD je trenutno nezaustavljiv, a jučerašnjim ispadanjem Španjolske, pitanje je tko ih može zaustaviti. Atletski su naravno superiorniji od svih. Žele istrčati u kontru poslije svakog obrambenog skoka, ali imaju i šutere koji mogu dobro odgovoriti na postavljeni napad. Stephen Curry, James Harden, Klay Thompson su nezaustavljivi za europske obrane ako ih krene.

  Nema nikakve sumnje, ova je momčad SAD-a pobjediva. Nismo nedodirljivo dominantni ili bilo što slično. Imamo dobre atletske kvalitete, i jako smo čvrsti u obrani. Međutim, imamo istovremeno jednu vrlo mladu momčad – objasnio je Krzyzewski.

  I doista, kako i kaže legendarni trener, nije ovo nepobjediva ekipa. Sada možda i jest, jer Španjolske više nema, a na Španjolsku se jedino gledalo kao reprezentaciju koja može ugroziti SAD. Europska košarka je napredovala u zadnjih 20 godina, ali je i dalje miljama daleko od NBA košarke. SAD je doista bio dominantan do sada. Slično misli i trener Litve, Jonas Kazlauskas:

  SAD je ekipa koja se oslanja na čvrstu obranu, puno skokova i krađa. Vrlo atletska momčad. Svih 12 igrača može igrati u istom visokom ritmu. U svakoj utakmici u kojoj sam ih gledao do sada, dođe trenutak gdje SAD prelomi utakmicu i razbije svog protivnika.

  Novinari su ga nadalje upitali o akcijama koje SAD izvodi:

  Nema tu puno akcija i kombiniranja. Amerikanci puno igraju 1 na 1 i igru 2 na 2. Ne trebaju ni imati neke komplicirane kombinacije jer je ta momčad puna kreatora.

  S druge strane Derrick Rose je samouvjeren:

  Derrick Rose

  Igramo vrlo samopouzdano, a svakim se danom sve bolje poznajemo, očekujemo dobru utakmicu, rekao je.

  Sve u svemu biti će zanimljivo vidjeti može li Litva imalo ugroziti moćnu ekipu SAD-a. Ako ne, barem nam neće faliti atraktivnih NBA poteza Davisa, Currya i društva.

  Utakmica počinje večeras u 21:00.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE