Nedjelja, 1 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Zbog NBA drafta Mario Hezonja mijenja momčad?

  Kad je Kostas Papanikolaou, sada već bivše nisko krilo Barcelone, odlučio otići u Houston Rocketse, sve oči su bile u prte u Marija Hezonju. Iz ovog katalonskog Euroligaša su odmah stigle informacije da im je naš reprezentativac Mario Hezonja vrlo važan igrač za sljedeću sezonu.

  - Advertisement -

  Prije dva tjedna je Barca izvijestila o brojevima dresova u novoj sezoni i činilo se da ćemo atraktivne poteze Super Marija moći gledati s brojem osam umjesto dosadašnjeg 23, ali prema posljednjim potezima Barcelone izglednija je opcija Hezonjina posudba u neki od klubova Endesa lige.

  Prvo je krajem mjeseca potpisan DeShaun Thomas, 23-godišnji igrač euroligaškog Nanterrea. Jasno je bilo da je Thomas doveden kao zamjena za Papanikolaoua što bitno smanjuje potencijalnu minutažu i ulogu našeg reprezentativca. Nakon toga, ovih dana, u katalonskom klubu su odlučili vratiti 21-godišnjeg Marcus Erikssona s posudbe iz Manrese.

  Prema mnogima, čudna odluka uprave ovog Euroligaša, pogotovo vračanje Erikssona s obzirom na to da je već bilo najavljivana njegova velika uloga u manresinoj momčadi u novoj sezoni. Prema španjolskim medijima najvjerojatniji je razlog Hezonjina namjera da dugo ne čeka na NBA karijeru. Kako pišu, treneru Xavi Pascualu je jasno da će Mario vrlo brzo završiti u nekoj NBA momčadi te je odlučio dati priliku igraču za kojega smatra da će u momčadi biti sljedećih 4-5 godina.

  Također, spominje se da je sam Hezonja tražio posudbu u klub gdje će imati veliku ulogu u momčadi i gdje će dostići visoke statističke učinke prije NBA drafta. Želja Hezonjinih menadžera je klub koji igra u europskim natjecanjima, a u opciji je i bivša Erikssonova destinacija Manresa, no Solobasket naglašava da je ta opcija manje izgledna.

  Kako god se na kraju ova priča završila, ne sumnjamo da je pred Mariom velika sezona. Prva prava seniorska u kojoj bi trebao pokazati sve ono što svi mi godinama priželjkujemo.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE