Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Može li se Francuska oporaviti do utakmice za broncu?

  Poslije sinoćnjeg teškog poraza od Srbije, košarkaši Francuske imaju malo vremena za oporavak. Danas, s početkom u 18:00 imamo utakmicu između Francuske i Litve u borbi za treće mjesto.

  - Advertisement -

  Litvi je poraz od Amerikanaca zasigurno puno lakše pao. Bili su svjesni da u toj utakmici imaju malo šanse, držali su se jedno poluvrijeme, a onda su ih Amerikanci očekivano otpuhali s terena.

  Litva je ekipa koja se oslanja na vrhunske šutere poput Seibutisa i Maciulisa, ali ključ ekipe je Jonas Valanciunas. Mladi centar Toronto Raptorsa daje tu potrebnu izbalansiranost svojoj ekipi te se Litva tada ne mora toliko oslanjati na vanjski šut.

  Jonas Kazlauskas, izbornik Litve najavio je utakmicu:

  Moramo shvatiti važnost utakmice. Sada je važno da se pravilno pripremimo za utakmicu u kojoj možemo osvojiti broncu. Osjećamo se umorno, ali razumijemo važnost utakmice.

  O ekipi Francuske rekao je:

  Ova ekipa se ističe po atleticizmu, pokušavaju dobiti svaki skok, odlično igraju jedan na jedan. Imaju sposobnost za prikupljanje poena iz ničega. Karakterizira ih i šut za tricu, vidjeli ste jučer što može napraviti Batum s velike udaljenosti. Izostankom Parkera imaju raznovrsnije napade. Ako želimo pobijediti, moramo ih spriječiti da uhvate svoj ritam.

  Francuzi će u ovoj utakmici  morati zanemariti umor. Igraju važnu utakmicu za treće mjesto manje od 24 sata poslije teške utakmice protiv Srbije i teško da će biti na istom nivou kao i Litva koja je imala dan odmora.

  Nicolas Batum je sinoć zabio 35 poena Srbiji i Francuska će i danas morati računati na njega da vodi ovu ekipu prema bronci.

  Doduše, moraju odigrati puno bolju obranu nego jučer kada su dopustili Srbiji da im zabije čak 90 poena, što je previše.

  Vincent Collet
  Foto: FIBA

  Vincent Collet, francuski izbornik, na sinoćnjoj je press konferenciji rekao pokoju riječ o današnjoj utakmici:

  Sada smo u teškoj poziciji jer igramo već danas u 18:00. Ne sjećam kada su se na Europskom ili Svjetskom prvenstvu ikad dva polufinala igrala u dva različita dana, jer za mene je ovo prvi puta da se to dogodilo. Kada četiri ekipe igraju isti dan polufinale, onda u utakmici za treće mjesto obje ekipe imaju iste šanse. Ovako mi imamo samo 18 sati za oporavak.

  I doista, Litva ima veće šanse za današnju pobjedu zbog svih tih faktora. Odmorniji su, spremniji i nisu psihički potrošeni kao Francuzi.

  Motiva kod Francuza i dalje ima, Batum je poslije sinoćnje utakmice na twitteru napisao: Nismo mrtvi! Velika utakmica za broncu sutra!

  I doista, motiva Europskim prvacima sigurno neće nedostajati. Hoće li to biti dovoljno za broncu? Saznat ćemo danas.

  Utakmica počinje u 18:00.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE