Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Pripreme: Šibenik slabiji od Austrijanaca

  GKK Šibenik je u sklopu priprema odigrao utakmicu u kojoj je odmjerio snage s austrijskim Basket Swans Gmundenom, klubom iz vrha austrijske košarke. Austrijanci su bili bolji te su u utakmici s velikim brojem poena slavili 91:84.


  Šibenik – Basket Swans Gmunden 84:91

  - Advertisement -

  Šibenik: Vrkić 17, Šamadan 15, Bašić 13, Mišić 10, Petani 8, Vukičević 8, Španja 7, Blaće 4, Badžim 2, Kalpić, Radovčić, Andabaka, Vujičević.

  Swans Gmunden: Griffey, Murati 17, McShepard 15, Green 11, Mayer 10, Poiger 9, Friedrich, Schöninger  6. 


  Gmunden je utakmicu počeo visokim tempom i u prvih sedam minuta Austrijanci su pogodili šest trica i uskoro poveli  s 28:15. U drugoj dionici Šibenčani su pokušali uhvatiti priključak, ali trica je i dalje služila Austrijance pa se ponovno odvajaju na 13 poena prednosti, ovaj put na 45:32.

  Šibenčani se dižu u trećoj četvrtini i uspijevaju doći do izjednačenja pri rezultatu 67:67. No, u posljednjoj četvrtini, vidno istrošeni stalnim stizanjem rezultata, nisu uspjeli učiniti prevagu i pobjeda odlazi na stranu Gmundena, rezultatom 91:84.

  Valja spomenuti da je za Šibenčane nastupio Luka Žitko, bivši hrvatski reprezentativac koji je sa 17 poena bio najučinkovitiji strijelac svoje ekipe. Ovu je utakmicu odigrao kao neregistriran igrač, jer još nije poznato hoće li postati član šibenskog kluba. Šamadan je pridonio s 15, a Bašić s 13 poena. Šibenčani u ponedjeljak nastavljaju s pripremnim utakmicama, igraju u Kaštel Sućurcu, nakon čega slijedi turnir u Sarajevu.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE