Mravi startali s uvjerljivom pobjedom

Array

Najuvjerljiviju pobjedu u prvom kolu A1 lige ostvarili su košarkaši Zagreba u današnjem dvoboju sa Zabokom. Nakon rezultatski izjednačenog prvog dijela, u kojem su gosti iz Bedekovčine uspjeli držati priključak za domaćinom, treća dionica u Trnskom ponudila je znatno bolje izdanje Mrava i rješenje pitanja pobjednika ovog dvoboja.


Zagreb – Zabok 82:61 (21:17; 36:32; 60:44)

Zagreb: Blajić 6 (8sk, 6as), Perić 2, Božić 8, Milekić, Mileković 14, Vuković 2, Radić 17 (10sk), Batur 6, Marčinković 14, Šarlija 9 (6sk), Vučić 4, Jelovčić.

Zabok: Zrnić 4, Raič 5, Anzulović 3, Lež 5, Demo 10, Vlaić 10, Črnjević 4, Marić 2, Palac 8, Tuđen, Kapusta 4, Smolić 6.


Koš za koš igrali su ovi suparnici sve do 9. minute dvoboja nakon koje je Zagreb, koševima Pavla Marčinkovića i Ivice Radića, a potom i tricom Ivana Milekovića, napravio seriju od devet uzastopnih koševa i početkom druge dionice otišao na dotad najvećih 26:17. Zabok je preko Filipa Palca uspio prepoloviti zaostatak, međutim, vanjski šut odnosno trice Milekovića i Batura u tim trenucima drže Zagreb u laganoj prednosti s kojom se otišlo na veliki odmor.

Nastavak je donio puno konkretniji i raspoloženiji Zagreb. Serijom 7:0 Mravi se u 23. minuti najprije odvajaju na prvu dvoznamenkastu prednost (45:34) koju su potom, koševima Blajića i Vukovića, povećali na plus 16 i tako prelomili utakmicu u svoju korist.

Zabočani se do kraja nisu više uspjeli vratiti u susret, čak dapače, zakucavanjem Marčinkovića u 37. minuti, igrači Danijela Jusupa zabilježili su najveću prednost na utakmici (78:51) i rutinski upisali dva boda na startu nove sezone.

Ivica Radić s double-double učinkom od 17 koševa i 10 skokova bio je prvo ime susreta i najefikasniji igrač Zagreba, dok su Ivan Mileković i Pavle Marčinković dodali po 14 koševa. U redovima Zaboka najzapaženiji bili su Lovro Demo i Antonio Vlaić koji su ubacili po 10 koševa.

U sljedećem kolu Zagreb putuje u goste novom prvoligašu Ribola Kašteli, dok je Zabok slobodan.

Related Articles