“Baledkin” večeras slavi – i Šibenčani za jedinstvenu ligu

Array

Večeras će pred TV kamerama SportKluba GKK Šibenik proslaviti ostvarenje dugo najavljivanog cilja. Pobjedom protiv Škrljeva i službeno bi postali “prvoligaši”.

“Iako ćemo najvjerojatnije postati prvoligaši, imamo obvezu do kraja odigrati maksimalno ozbiljno, i slaviti u sve tri preostale kvalifikacijske utakmice. Škrljevo smo dobili na njihovom parketu, u jednoj utakmici s puno preokreta. Ostali smo dosta toga dužni iz te utakmice, našim vjernim navijačima. Dužni smo odigrati puno bolju utakmicu i pokazati da smo bolji dosta od svih. Sada je drugačija priča, igramo na Baldekinu, utakmicu će izravno prenositi Sport Klub i pozivam navijače da dođu, da cijela Hrvatska vidi da Šibenik živi košarkaški, i da proslavimo ulazak u prvu ligu”– rekao je na press konferenciji Ante Gaćina, predsjednik narančastih

Trener Jeronimo Šarin je od samog početka ove sezone najavljivao ulazak u A1 ligu, u razgovoru za naš portal rekao je još prije pola godine da mu u slučaju neuspjeha neće nitko trebati reći da da ostavku na mjesto prvog čovjeka ekipe.

„Cilj nam je do kraja sve pobijediti, kao što smo napravili u 26 prethodnih utakmica ove sezone. Protiv Hermes Analitike smo odigrali dobro, dali priliku mladima koji su je iskoristili na pravi način. Utakmica protiv Škrljeva je prilika da se čitava Hrvatska putem tv-a još jednom uvjeri da Šibenik ima najbolje košarkaške navijače u Hrvatskoj.“

Na kraju Gaćina je komentirao prijedlog Udruge A1 ligaša za igranjem jedinstvene hrvatske lige.

„Ta inicijativa je uhvatila maha, gotovo svi klubovi su za tu ideju. I mi kao klub je apsolutno podržavamo. Zaista nema smisla da neki klubovi igraju u A-1 ligi 3-4 godine, a ne odigraju ni jednu utakmicu s Cibonom ili Cedevitom. U jedinstvenoj ligi to će svima biti omogućeno, takva liga će podići masovnost, vratiti gledatelje u dvorane, popularizirati košarku, i što je najvažnije dodatno otvoriti prostor mladim igračima da se pokažu, i to protiv naših najjačih klubova“.

 Igor Salamun, bivši igrač Šibenčana je za Sportcom najavio utakmicu:

“Očekuje nas pakao na Baldekinu. To je sigurno. Pripremamo se kao za svaku utakmicu. Praktički ne ovisimo više sami o sebi za to drugo mjesto. Ako pobijedimo Šibenik onda ćemo biti krojači vlastite sudbine. Prema najavama dvorana će biti puna. To će biti definitivno veliki test za nas” – rekao je Salamun, a o večerašnjoj utakmici je dodao:

“Dvije sezone sam igrao na Baldekinu. Ali u drugom gradskom klubu Jollyju. Nadam se da zbog toga neće biti provokacija od strane navijača Šibenika. Upoznat sam s dvoranom i ambijentom i to bi možda mogla biti jedna moja mala prednost. Mislim da će biti veći pritisak na njima. Mi praktički na Baldekinu nemamo što izgubiti. Idemo odigrati maksimalno i potruditi se ostvariti pobjedu s kojom bi praktički potvrdili drugo mjesto”.

Utakmica počinje večeras  u 18 sati a STATISTIKU UŽIVO možete pratiti na našem portalu, a sve o kvalifikacijama an crosarka.com/a1-kvalifikacije.

Related Articles