Naglić: Grci su favoriti skupine

Array

Sutra od 21 sati hrvatska košarkaška reprezentacija igrat će novu pripremnu utakmicu za nadolazeći Eurobasket. Protivnik je Njemačka, a mjesto radnje je zagrebačka Arena, ishodište svih aktivnosti kolektiva od početka kolovoza.

Prema najavama, utakmica bi mogla imati i dašak povijesnog karaktera, naime Nowitzki će obući nacionalni dres nakon 1433 dana neigranja za Njemačku.

“Još to nije sigurno, neki kažu da će igrati, neki da neće. U svakom slučaju očekuje nas jedna zanimljiva utakmica za gledatelje, utakmica u kojoj bi već mogli dobiti odgovore na neka otvorena pitanja”, rekao je Aramis Naglić, pomoćnik izbornika Velimira Perasovića u telefonskom razgovoru.

Naglić se javio iz Arene gdje je reprezentacija imala večernji trening. Izbornik još uvijek nije odredio konačan popis za Eurobasket kojeg će Hrvatska ugostiti upravo u Areni, s početkom od petog dana rujna. Cilj je, kako je rekao njegov pomoćnik Naglić – ostaviti petnaest igrača što duže unutar ekipe kako bi se kroz prijateljske utakmice u narednim danima mogli dokazati i naći svoje mjesto na popisu.

“Morat ćemo vrlo brzo smanjiti broj igrača, ali izbornik će s konačnim skraćivanjem popisa još malo pričekati. Već se znaju favoriti na onim pozicijama gdje ćemo imati višak, ali svi dečki rade ozbiljno tako da ostavljanje trojice igrača neće biti lak zadatak”, kaže Naglić.

Hrvatska i Njemačka susrest će se dvaput u dva dana, jer već je u nedjelju zakazan svojevrsni uzvrat u Bremenu. Nakon tog dvoboja “kockasti” odlaze na mini-turnir u litavski Kaunas gdje će se susresti protiv Turske (utorak) i domaćina Litve (srijeda). Po dolasku u Hrvatsku uslijedit će dva slobodna dana, a vikend prije Eurobasketa rezerviran je za zagrebački turnir na kojem će uz domaću momčad sudjelovati Izrael, Estonija i BiH.

“Sada smo u fazi kada će nam dobro doći utakmice. Radi se vrlo ozbiljno, što na taktičkom, a što na fizičkom planu. Svi smo svjesni da se Eurobasket bliži, koncentracija se polako približava maksimumu. Utakmice u narednim danima će nam dobro doći, igrači ih jedva čekaju”, kaže Naglić.

Pomoćnika izbornika valjalo je na ulasku u završnu dionicu priprema upitati o ambicijama na Europskom prvenstvu. Skauting također odrađuje dobar posao, na pripremnim utakmicama uvježbavat će se finese koje će u Areni, ali i na eventualnoj završnici u francuskom Lilleu biti od presudne važnosti.

“Znate i sami da na EP-u nema lakog protivnika i utakmice u koju možeš ući s manje od sto posto koncentracije. Povijest je mnogo puta pokazala da se ne smije podcjenjivati niti jedan protivnik. Po meni, Grci su čak i favoriti skupine, to je jedna momčad koja je kompletna, Slovenci su također jaki. Mi u svemu tome moramo računati na prolaz skupine, jer kada se on ne bi dogodio, to bi bio veliki neuspjeh ove generacije”, rekao je za kraj Naglić.

Related Articles